Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6436
Title: Екстракція біологічно активних речовин з пряно-ароматичних рослин (імбиру, коріандру, кардамону) та їх антиокиснювальна дія в жирових системах
Authors: Ніколайчук, Лілія
Літвінчук, Марія
Овдійчук, Яна
Драгонюк, Микола
Кадикало, Елла
Марушко, Лариса
Bibliographic description (Ukraine): Л. Ніколайчук, М. Літвінчук, Я. Овдійчук, М. Драгонюк, Е. Кадикало, Л. Марушко. Екстракція біологічно активних речовин з пряно-ароматичних рослин (імбиру, коріандру, кардамону) та їх антиокиснювальна дія в жирових системах // Наук. вісн. Східноєвр. нац. ун-ту ім. Лесі Українки. Серія: Хімічні науки. – 2014. – № 21 (278). - С. 61-65.
Issue Date: 2014
Date of entry: 15-Jul-2015
Publisher: СНУ
Keywords: антиоксидантний ефект
олійний екстракт
ефірна олія
пероксидне число
відсоток інгі¬бування
індукційний період
Series/Report no.: Хімічні науки;
Abstract: Через визначення пероксидного числа (ПЧ), розрахунок індукційного періоду та відсотка інгібування проведено оцінку антиокиснювальної дії екстрактів з деяких пряно-ароматичних рослин у жирових системах (на прикладі олії соняшникової). Одержано олійні екстракти коріандру (Coriandrum sativum), кардамону (Viridiplantae), імбиру (Zíngiber). Для стабілізації олії соняшникової ефективними виявились олійні екстракти коріандру та імбиру, але екстракт кардамону має кращу антиокиснювальну дію при підвищеній концентрації.
URI: http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6436
ISSN: 1729-360Х
Content type: Article
Appears in Collections:Серія "Хімічні науки", 2014, № 21 (298)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Nikolaychuk_SBEENU_2014_21(298)_61-65.pdf325,73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.