Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6436
Назва: Екстракція біологічно активних речовин з пряно-ароматичних рослин (імбиру, коріандру, кардамону) та їх антиокиснювальна дія в жирових системах
Автори: Ніколайчук, Лілія
Літвінчук, Марія
Овдійчук, Яна
Драгонюк, Микола
Кадикало, Елла
Марушко, Лариса
Бібліографічний опис: Л. Ніколайчук, М. Літвінчук, Я. Овдійчук, М. Драгонюк, Е. Кадикало, Л. Марушко. Екстракція біологічно активних речовин з пряно-ароматичних рослин (імбиру, коріандру, кардамону) та їх антиокиснювальна дія в жирових системах // Наук. вісн. Східноєвр. нац. ун-ту ім. Лесі Українки. Серія: Хімічні науки. – 2014. – № 21 (278). - С. 61-65.
Дата публікації: 2014
Дата внесення: 15-лип-2015
Видавництво: СНУ
Теми: антиоксидантний ефект
олійний екстракт
ефірна олія
пероксидне число
відсоток інгі¬бування
індукційний період
Серія/номер: Хімічні науки;
Короткий огляд (реферат): Через визначення пероксидного числа (ПЧ), розрахунок індукційного періоду та відсотка інгібування проведено оцінку антиокиснювальної дії екстрактів з деяких пряно-ароматичних рослин у жирових системах (на прикладі олії соняшникової). Одержано олійні екстракти коріандру (Coriandrum sativum), кардамону (Viridiplantae), імбиру (Zíngiber). Для стабілізації олії соняшникової ефективними виявились олійні екстракти коріандру та імбиру, але екстракт кардамону має кращу антиокиснювальну дію при підвищеній концентрації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6436
ISSN: 1729-360Х
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Серія "Хімічні науки", 2014, № 21 (298)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nikolaychuk_SBEENU_2014_21(298)_61-65.pdf325,73 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.