Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6159
Назва: Жирнокислотний склад олії, виділеної з насіння розторопші плямистої (Silybum marianum), що культивується на Волині
Інші назви: Analys Fatty-Acid Content of Butter from the Seeds of Silybum marianum L., which in the Volyn Region
Автори: Марушко, Л. П.
Петрук, І. В.
Кадикало, Е. М.
Осип, Ю. Л.
Marushko, L.P.
Petruk, I. V.
Kadykalo, E. M.
Osyp, Yu. L.
Бібліографічний опис: Жирнокислотний склад олії, виділеної з насіння розторопші плямистої (Silybum marianum), що культивується на Волині / Л. П. Марушко, І. В. Петрук, Е. М. Кадикало, Ю. Л. Осип // Науковий вісник Волинського національного університету ім. Лесі Українки / Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; голов. ред. І. Я. Коцан. – Луцьк, 2008. – № 16 : Хімічні науки. – С. 65-68.
Дата публікації: 2008
Дата внесення: 2-лип-2015
Видавництво: Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки
Теми: Silybum marianum L
жирна олія
жирні кислоти
газорідинна хроматографія
fatty butter
fatty acids
gas-liquid chromatographic analysis
Короткий огляд (реферат): Методом газорідинної хроматографії визначено жирнокислотний склад олії з насіння розторопші плямистої (Silybum marianum L.), що культивується на Волині. Переважають такі кислоти: лінолева (55,91 %), олеїнова (18,08 %) і пальмітинова (15,29 %). У меншій кількості містяться стеаринова (7,19 %), міристинова (2,32 %) та ліноленова (1,21 %) кислоти. Fatty-acid content of butter from the seeds of Silybum marianum L., which is cultivated in the Volyn region, was determined by gas-liquid chromatographic analysis. The major fatty acids are linoleic (55,91 %), oleic (18,08 %) and palmitic (15,29 %). The minor fatty acids are stearic (7,19 %), myristic (2,32 %) and linolenic (1,21 %).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6159
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Серія "Хімічні науки", 2008, № 16

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
marushko.pdf1,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.