Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29354| Назва: | Тренди веганського ресторанного сервісу в Україні: від нішевого формату до сталого розвитку |
| Автори: | Лисюк, Тетяна Василівна Даньчук, Олександр Дмитрович |
| Приналежність: | Волинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри готельно-ресторанної справи, туризму і рекреації географічного факультету,кандидат педагогічних наук, доцент Волинський національний університет імені Лесі Українки, здобувач освіти другого (магістерського) рівня освіти, група Гот-55М |
| Бібліографічний опис: | Лисюк Т. В., Даньчук О. Д. Тренди веганського ресторанного сервісу в Україні: від нішевого формату до сталого розвитку. Індустрія туризму і сфера гостинності в Україні та світі: сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку : матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Луцьк, 15 травня 2025 р.) / відпов. ред. Л.В. Ільїн. Луцьк : ФОП Мажула Ю.М., 2025. С. 103-107. |
| Конференція/захід: | Індустрія туризму і сфера гостинності в Україні та світі: сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку |
| Дата публікації: | 15-тра-2025 |
| Дата внесення: | 24-лис-2025 |
| Видавництво: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
| Країна (код): | UA |
| Місце видання, проведення: | ФОП Мажула Ю. М. |
| УДК: | 388.488.2:640.43 |
| Теми: | ресторан ресторанний сервіс веганство сталий розвиток Україна |
| Діапазон сторінок: | 103-107 |
| Короткий огляд (реферат): | Сучасний ресторанний бізнес зазнає істотних трансформацій під впливом глобальних викликів, змін споживчих пріоритетів та зростання усвідомленості щодо впливу харчування на здоров’я людини й довкілля. Одним із виявів таких змін є стрімке поширення веганського способу життя, який передбачає повну відмову від продуктів тваринного походження. У цьому контексті розвиток веганського ресторанного сервісу набуває особливого значення. В Україні цей сегмент ще донедавна сприймався як нішевий, проте на сучасному етапі спостерігається тенденція до його переходу в напрямі сталого розвитку. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29354 |
| Перелік літератури: | 1. Лисюк Т.В. Інноваційні рішення в готельно-ресторанному бізнесі: технології автоматизації та персоналізації послуг. Економіка та суспільство. 2024. № 67. URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-13; 2. Лисюк Т.В. Інноваційні підходи до забезпечення сталого розвитку готельноресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. № 72. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/5733 DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-72-97; 3. Мигаль В.І. Впровадження веганської та вегетаріанської продукції в меню закладів ресторанного господарства. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу: матеріали Х Всеукр. наук.- практ. конф. пам’яті почесного проф. Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка. 2022. С. 70–71.; 4. Степанова В.С. Вегетаріанство як вектор розвитку wellness-індустрії. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки». 2022. № 2. С. 11–17. |
| Тип вмісту: | Conference Abstract |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові роботи (FGEO) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| vehany.pdf | 7,81 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.