Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29354
Title: Тренди веганського ресторанного сервісу в Україні: від нішевого формату до сталого розвитку
Authors: Лисюк, Тетяна Василівна
Даньчук, Олександр Дмитрович
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри готельно-ресторанної справи, туризму і рекреації географічного факультету,кандидат педагогічних наук, доцент
Волинський національний університет імені Лесі Українки, здобувач освіти другого (магістерського) рівня освіти, група Гот-55М
Bibliographic description (Ukraine): Лисюк Т. В., Даньчук О. Д. Тренди веганського ресторанного сервісу в Україні: від нішевого формату до сталого розвитку. Індустрія туризму і сфера гостинності в Україні та світі: сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку : матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Луцьк, 15 травня 2025 р.) / відпов. ред. Л.В. Ільїн. Луцьк : ФОП Мажула Ю.М., 2025. С. 103-107.
Conference/Event: Індустрія туризму і сфера гостинності в Україні та світі: сучасний стан, проблеми й перспективи розвитку
Issue Date: 15-May-2025
Date of entry: 24-Nov-2025
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
Place of the edition/event: ФОП Мажула Ю. М.
UDC: 388.488.2:640.43
Keywords: ресторан
ресторанний сервіс
веганство
сталий розвиток
Україна
Page range: 103-107
Abstract: Сучасний ресторанний бізнес зазнає істотних трансформацій під впливом глобальних викликів, змін споживчих пріоритетів та зростання усвідомленості щодо впливу харчування на здоров’я людини й довкілля. Одним із виявів таких змін є стрімке поширення веганського способу життя, який передбачає повну відмову від продуктів тваринного походження. У цьому контексті розвиток веганського ресторанного сервісу набуває особливого значення. В Україні цей сегмент ще донедавна сприймався як нішевий, проте на сучасному етапі спостерігається тенденція до його переходу в напрямі сталого розвитку.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/29354
References (Ukraine): 1. Лисюк Т.В. Інноваційні рішення в готельно-ресторанному бізнесі: технології автоматизації та персоналізації послуг. Економіка та суспільство. 2024. № 67. URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2024-67-13;
2. Лисюк Т.В. Інноваційні підходи до забезпечення сталого розвитку готельноресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2025. № 72. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/5733 DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2025-72-97;
3. Мигаль В.І. Впровадження веганської та вегетаріанської продукції в меню закладів ресторанного господарства. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу: матеріали Х Всеукр. наук.- практ. конф. пам’яті почесного проф. Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка. 2022. С. 70–71.;
4. Степанова В.С. Вегетаріанство як вектор розвитку wellness-індустрії. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки». 2022. № 2. С. 11–17.
Content type: Conference Abstract
Appears in Collections:Наукові роботи (FGEO)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vehany.pdf7,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.