Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28928| Назва: | Упровадження системи інноваційних технологій та автоматизації в управлінні виробничою діяльністю на підприємствах харчової промисловості |
| Автори: | Гапонова, Ольга |
| Приналежність: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
| Бібліографічний опис: | Гапонова О. О. Упровадження системи інноваційних технологій та автоматизації в управлінні виробничою діяльністю на підприємствах харчової промисловості. Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень: матеріали XIX Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених (13−14 травня 2025 року). Луцьк, 2025. С. 136–139. |
| Конференція/захід: | Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень |
| Дата публікації: | 30-кві-2025 |
| Дата внесення: | 10-лис-2025 |
| Видавництво: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
| Країна (код): | UA |
| Місце видання, проведення: | Вежа-Друк |
| Науковий керівник: | Хомюк, Наталія |
| Теми: | інноваційні технології автоматизація харчова промисловість MES-системи штучний інтелект цифровізація конкурентоспроможність сталий розвиток |
| Діапазон сторінок: | 136-139 |
| Короткий огляд (реферат): | Досліджено актуальні аспекти впровадження інноваційних технологій та систем автоматизації в управлінні виробничими процесами підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано, що цифровізація є ключовим чинником підвищення ефективності, якості продукції та конкурентоспроможності підприємств у сучасних ринкових умовах. Розкрито роль автоматизованих систем управління у моніторингу виробничих процесів, контролі параметрів якості, оптимізації логістики та зменшенні витрат ресурсів. Показано доцільність застосування штучного інтелекту, машинного навчання, технологій Big Data, хмарних рішень, а також VR/AR для підвищення гнучкості управління, прогнозування попиту та вдосконалення навчання персоналу. Наголошено, що інтеграція роботизованих систем та інноваційних рішень сприяє мінімізації людського фактору, забезпеченню стабільності технологічних процесів і дотриманню високих стандартів харчової безпеки. Зроблено висновок, що цифрова трансформація та автоматизація управління виробництвом формують основу сталого розвитку харчової галузі України. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28928 |
| Перелік літератури: | Редько М. В., Геселєва Н. В., Лугиня Р. О. Оптимізація виробничих процесів з використанням інформаційних технологій. Технології та дизайн.2016. № 2. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/td_2016_2_16 Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С. 76–84. Швиданенко Г.О., Теплюк М. А. Сучасні тренди розвитку інноваційного підприємництва. Економіка та держава. 2018. №5. С. 89–92. Хвостіна І. М. Вдосконалення організації виробництва в умовах інноваційного розвитку підприємств. Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. 2014. № 2 (1). С. 68–73. Каличева Н.Є., Чорнобровка І. В.. Вплив ощадливого виробництва на економічну поведінку підприємств в сучасних умовах господарювання. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2021. № 74. С. 76–83 Дриньов Д. М., Загородніх В. В., Зінченко О. М. Застосування штучного інтелекту у системі управління підприємством. Економічний простір. 2023. № 188. С. 79–82. |
| Тип вмісту: | Conference Abstract |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові роботи студентів та аспірантів |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| haponova.pdf | 703,54 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.