Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28928
Назва: Упровадження системи інноваційних технологій та автоматизації в управлінні виробничою діяльністю на підприємствах харчової промисловості
Автори: Гапонова, Ольга
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Гапонова О. О. Упровадження системи інноваційних технологій та автоматизації в управлінні виробничою діяльністю на підприємствах харчової промисловості. Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень: матеріали XIX Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених (13−14 травня 2025 року). Луцьк, 2025. С. 136–139.
Конференція/захід: Молода наука Волині: пріоритети та перспективи досліджень
Дата публікації: 30-кві-2025
Дата внесення: 10-лис-2025
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Вежа-Друк
Науковий керівник: Хомюк, Наталія
Теми: інноваційні технології
автоматизація
харчова промисловість
MES-системи
штучний інтелект
цифровізація
конкурентоспроможність
сталий розвиток
Діапазон сторінок: 136-139
Короткий огляд (реферат): Досліджено актуальні аспекти впровадження інноваційних технологій та систем автоматизації в управлінні виробничими процесами підприємств харчової промисловості. Обґрунтовано, що цифровізація є ключовим чинником підвищення ефективності, якості продукції та конкурентоспроможності підприємств у сучасних ринкових умовах. Розкрито роль автоматизованих систем управління у моніторингу виробничих процесів, контролі параметрів якості, оптимізації логістики та зменшенні витрат ресурсів. Показано доцільність застосування штучного інтелекту, машинного навчання, технологій Big Data, хмарних рішень, а також VR/AR для підвищення гнучкості управління, прогнозування попиту та вдосконалення навчання персоналу. Наголошено, що інтеграція роботизованих систем та інноваційних рішень сприяє мінімізації людського фактору, забезпеченню стабільності технологічних процесів і дотриманню високих стандартів харчової безпеки. Зроблено висновок, що цифрова трансформація та автоматизація управління виробництвом формують основу сталого розвитку харчової галузі України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28928
Перелік літератури: Редько М. В., Геселєва Н. В., Лугиня Р. О. Оптимізація виробничих процесів з використанням інформаційних технологій. Технології та дизайн.2016. № 2. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/td_2016_2_16
Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С. 76–84.
Швиданенко Г.О., Теплюк М. А. Сучасні тренди розвитку інноваційного підприємництва. Економіка та держава. 2018. №5. С. 89–92.
Хвостіна І. М. Вдосконалення організації виробництва в умовах інноваційного розвитку підприємств. Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. 2014. № 2 (1). С. 68–73.
Каличева Н.Є., Чорнобровка І. В.. Вплив ощадливого виробництва на економічну поведінку підприємств в сучасних умовах господарювання. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2021. № 74. С. 76–83
Дриньов Д. М., Загородніх В. В., Зінченко О. М. Застосування штучного інтелекту у системі управління підприємством. Економічний простір. 2023. № 188. С. 79–82.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи студентів та аспірантів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
haponova.pdf703,54 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.