Please use this identifier to cite or link to this item:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28453
Title: | Готельна справа: глосарій термінів та понять |
Authors: | Мельник, Надія Вікторівна Єрко, Ірина Володимирівна |
Affiliation: | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, факультет туризму, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, кандидат географічних наук, доцент Волинський національний університет імені Лесі Українки, географічний факультет, професор кафедри готельно-ресторанної справи, туризму та рекреації, доктор економічних наук, доцент |
Bibliographic description (Ukraine): | Мельник Н. В., Єрко І. В. Готельна справа: глосарій термінів та понять : довідник для здобувачів вищої освіти спеціальностей J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм і рекреація» / Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Волинський національний університет імені Лесі Українки. Івано-Франківськ ; Луцьк, 2025. 90 с. |
Issue Date: | 25-Jun-2025 |
Date of entry: | 8-Sep-2025 |
Publisher: | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника Волинський національний університет імені Лесі Українки |
Country (code): | UA |
UDC: | 640.4(038)(07)-028.27 |
Keywords: | туризм сфера туризму та рекреації індустрія гостинності сервіс готельно-ресторанна справа кейтеринг |
Abstract: | Глосарій охоплює основні поняття, терміни та категорії, які використовуються в готельному господарстві, розкриваючи суть явищ і процесів, що формують базу фахових знань у сфері гостинності. Він покликаний допомогти здобувачам при підготовці до практичних, лабораторних занять та самостійного опрацювання навчального матеріалу за ОК «Готельна справа». Рекомендовано здобувачам вищої освіти спеціальностей J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм і рекреація». |
URI: | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28453 |
References (Ukraine): | 1. ДСТУ 4268:2003 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Загальні вимоги» (чинний від 01.07.2004). 2. ДСТУ 4269:2003 «Послуги туристичні. Класифікація готелів» (чинний від 01.07.2004). 3. ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація» (чинний від 01.07.2004). 4. ДСТУ 4527:2006 «Послуги туристичні. Засоби розміщення. Терміни та визначення» (чинний від 01.10.2006). 5. Горюнова К., Стойка А. Організація готельного господарства: електронний навчальний посібник. Київ: МДУ, 2024. 6. Корж Н.В., Левицька І. В., Онищук Н. В. Готельна справа: навчальний посібник. Київ : Київський національний торгово-економічний університет, Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. 580 с. 7. Круль Г., Заячук О. Організація і технологія надання послуг гостинності : навч. посіб. 2-ге вид., перероб. і доп. Чернівці : Чернівецький національний університет імені Ю. Федьковича, 2022. 488 с. 8. Методичні рекомендації «Туризм та пов’язані з ним послуги. Готелі. Вимоги до послуг» розроблені на основі міжнародного стандарту ISO 22483:2020 «Tourism and related services. Hotels. Service requirements». 9. Методичні рекомендації «Туристичні послуги. Готелі та інші засоби розміщення туристів. Словник термінів (відповідно до ISO 18513:2021)». 10. Організація готельного господарства: навчально-методичний посібник для студентів спеціальності 241 «Готельно–ресторанна справа» денної та заочної форм навчання / О. Коркуна, В. Холявка, А. Демічковський, О. Боратинський, О.Кулик, О. Піхур. Львів : Видавництво «Добра справа», 2019. 224 с. 11. Словник готельно-ресторанних термінів: посібник для студентів напряму підготовки 6.140103 «Туризм»/ укл. Вишневська О.О. Xарків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2012. 80 с. |
Content type: | Handbook |
Appears in Collections: | Навчально-методичні матеріали (FGEO) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Hot_sp_glos.pdf | 1,28 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.