Please use this identifier to cite or link to this item:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151
Title: | Сільськогосподарське виробництво Рівненської області |
Authors: | Кощук, Ольга Василівна |
Affiliation: | Кафедра економічної та соціальної географії 106 Географія |
Bibliographic description (Ukraine): | Кощук О. В. Сільськогосподарське виробництво Рівненської області : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 106 Географія / наук. кер. Я. С. Сосницька ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2025. 68 с. |
Issue Date: | 30-Jun-2025 |
Date of entry: | 7-Jul-2025 |
Publisher: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
Country (code): | UA |
Supervisor: | Сосницька, Ярослава Сергіївна |
Keywords: | сільськогосподарське виробництво сільське господарство рослинництво посівні площі урожайність мінеральні добрива поголів’я сектор економіки Рівненська область сільськогосподарські культури |
Abstract: | У роботі здійснено суспільно-географічне дослідження та аналіз територіальних особливостей, характеристик та специфічних рис сучасного стану сільськогосподарського виробництва та прогнозування перспектив галузі у Рівненській області. Наукове дослідження зосереджене на вивченню сільськогосподарського виробництва Рівненської області. Для розкриття даної теми було: вивчено теоретико-методологічні аспекти дослідження сільського господарства, дано характеристику природно та суспільно-географічним факторам формування сільського господарства, виявлено сучасні тенденції розвитку сільського господарства у регіоні, проаналізовано структуру рослинництва та тваринництва в області та у регіональному розрізі, здійснено характеристику структури посівних площ під різними типами сільськогосподарських культур, здійснено оцінку внесення мінеральних добрив, виявлено проблеми та перспективи розвитку галузі у регіоні дослідження. У галузі сільськогосподарського виробництва Рівненської області спостерігаються такі тенденції: 1) у продовж останніх п’яти років збільшилась урожайність продукції рослинництва; 2) збільшились площі посівів під зерновими культурами; 3) зросло поголів’я птиці, свиней, овець, кіз; 4) у сільськогосподарських підприємствах збільшено виробництво м’яса на 23% і молока на 11%; 5) збільшується фінансування даного сектору економіки; 6) проваджуються новітні технології та дієве ведення сільського господарства. |
URI: | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151 |
Content type: | Bachelor Thesis |
Appears in Collections: | FGEO_KR (2025) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
koshchuk_2025.pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.