Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151
Назва: Сільськогосподарське виробництво Рівненської області
Автори: Кощук, Ольга Василівна
Приналежність: Кафедра економічної та соціальної географії
106 Географія
Бібліографічний опис: Кощук О. В. Сільськогосподарське виробництво Рівненської області : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 106 Географія / наук. кер. Я. С. Сосницька ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2025. 68 с.
Дата публікації: 30-чер-2025
Дата внесення: 7-лип-2025
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Науковий керівник: Сосницька, Ярослава Сергіївна
Теми: сільськогосподарське виробництво
сільське господарство
рослинництво
посівні площі
урожайність
мінеральні добрива
поголів’я
сектор економіки
Рівненська область
сільськогосподарські культури
Короткий огляд (реферат): У роботі здійснено суспільно-географічне дослідження та аналіз територіальних особливостей, характеристик та специфічних рис сучасного стану сільськогосподарського виробництва та прогнозування перспектив галузі у Рівненській області. Наукове дослідження зосереджене на вивченню сільськогосподарського виробництва Рівненської області. Для розкриття даної теми було: вивчено теоретико-методологічні аспекти дослідження сільського господарства, дано характеристику природно та суспільно-географічним факторам формування сільського господарства, виявлено сучасні тенденції розвитку сільського господарства у регіоні, проаналізовано структуру рослинництва та тваринництва в області та у регіональному розрізі, здійснено характеристику структури посівних площ під різними типами сільськогосподарських культур, здійснено оцінку внесення мінеральних добрив, виявлено проблеми та перспективи розвитку галузі у регіоні дослідження. У галузі сільськогосподарського виробництва Рівненської області спостерігаються такі тенденції: 1) у продовж останніх п’яти років збільшилась урожайність продукції рослинництва; 2) збільшились площі посівів під зерновими культурами; 3) зросло поголів’я птиці, свиней, овець, кіз; 4) у сільськогосподарських підприємствах збільшено виробництво м’яса на 23% і молока на 11%; 5) збільшується фінансування даного сектору економіки; 6) проваджуються новітні технології та дієве ведення сільського господарства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FGEO_KR (2025)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
koshchuk_2025.pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.