Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151
Назва: | Сільськогосподарське виробництво Рівненської області |
Автори: | Кощук, Ольга Василівна |
Приналежність: | Кафедра економічної та соціальної географії 106 Географія |
Бібліографічний опис: | Кощук О. В. Сільськогосподарське виробництво Рівненської області : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 106 Географія / наук. кер. Я. С. Сосницька ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2025. 68 с. |
Дата публікації: | 30-чер-2025 |
Дата внесення: | 7-лип-2025 |
Видавництво: | Волинський національний університет імені Лесі Українки |
Країна (код): | UA |
Науковий керівник: | Сосницька, Ярослава Сергіївна |
Теми: | сільськогосподарське виробництво сільське господарство рослинництво посівні площі урожайність мінеральні добрива поголів’я сектор економіки Рівненська область сільськогосподарські культури |
Короткий огляд (реферат): | У роботі здійснено суспільно-географічне дослідження та аналіз територіальних особливостей, характеристик та специфічних рис сучасного стану сільськогосподарського виробництва та прогнозування перспектив галузі у Рівненській області. Наукове дослідження зосереджене на вивченню сільськогосподарського виробництва Рівненської області. Для розкриття даної теми було: вивчено теоретико-методологічні аспекти дослідження сільського господарства, дано характеристику природно та суспільно-географічним факторам формування сільського господарства, виявлено сучасні тенденції розвитку сільського господарства у регіоні, проаналізовано структуру рослинництва та тваринництва в області та у регіональному розрізі, здійснено характеристику структури посівних площ під різними типами сільськогосподарських культур, здійснено оцінку внесення мінеральних добрив, виявлено проблеми та перспективи розвитку галузі у регіоні дослідження. У галузі сільськогосподарського виробництва Рівненської області спостерігаються такі тенденції: 1) у продовж останніх п’яти років збільшилась урожайність продукції рослинництва; 2) збільшились площі посівів під зерновими культурами; 3) зросло поголів’я птиці, свиней, овець, кіз; 4) у сільськогосподарських підприємствах збільшено виробництво м’яса на 23% і молока на 11%; 5) збільшується фінансування даного сектору економіки; 6) проваджуються новітні технології та дієве ведення сільського господарства. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28151 |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | FGEO_KR (2025) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
koshchuk_2025.pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.