Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20476
Назва: Вплив термінів зберігання на технологічні властивості пшеничного борошна
Автори: Голуб, Валентина Олександрівна
Голуб, Сергій Миколайович
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук
Волинський національний університет імені Лесі Українки, доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства
Бібліографічний опис: Голуб В. О., Голуб С. М. Вплив термінів зберігання на технологічні властивості пшеничного борошна. Тенденції та перспективи розвитку освіти, науки та технології в епоху трансформаційних процесів : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (22 квітня 2021 р.) / упоряд., голов. ред. О. Ю. Ройко. Луцьк : Вежа-Друк, 2021. 1 електрон. опт. диск (CD-ROM). Об’єм даних 11,27 Мб..С. 49-51.
Конференція/захід: Тенденції та перспективи розвитку освіти, науки та технології в епоху трансформаційних процесів
Дата публікації: кві-2021
Дата внесення: 16-чер-2022
Видавництво: Регіональна рада молодих вчених при управлінні освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації
Відокремлений структурний підрозділ «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій»
Країна (код): UA
УДК: 378
Теми: пшеничне борошно
термін зберігання
клейковина
сорт пшениці Перлина Лісостепу
сорт пшениці Поліська 90
сорт пшениці Циганка
сорт пшениці Ніконія
Діапазон сторінок: 49-51
Короткий огляд (реферат): Борошно набуває необхідних технологічних властивостей через певний період зберігання. В процесі зберігання борошна в ньому змінюється вологість, колір, кислотність, вміст жиру, білково-протеїназний та вуглеводно-амілазний комплекси. При зберіганні борошна змінюється не лише кількість клейковини, а й її якість. З результатів досліджень видно, що якість клейковини при зберіганні борошна погіршується, клейковина з часом стає більш міцною, втрачає розтяжність, еластичність. Показники якості борошна при його зберіганні погіршувалися в більшій мірі, ніж при зберіганні зерна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20476
Перелік літератури: Гряник Г. М. Лехман С. Д. Зміни технологічних якостей при зберіганні борошна. К. : Урожай. 1999. 350 с.
Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. К. : Либідь, 2008. 416 с.
Подпрятов Г. І. Технологія обробки, переробки зерна та виготовлення хлібопекарської продукції. К. : НАУ, 2000. 126 с.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FB)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
LutskNUKHT_tezy_may21.pdf4,09 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.