Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6177
Title: Синтез купрум (І) сульфіду з органічних речовин
Other Titles: Syntesis Copper Sulfide (Cu2S) from Organic Precursors
Authors: Оксенюк, О. М.
Проц, Д. І.
Oksenyuk, O. M.
Prots, D. I.
Bibliographic description (Ukraine): Оксенюк, О. М. Синтез купрум (І) сульфіду з органічних речовин / О. М. Оксенюк, Д. І. Проц // Науковий вісник Волинського національного університету ім. Лесі Українки / Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; голов. ред. І. Я. Коцан. – Луцьк, 2008. – № 16 : Хімічні науки. – С. 68-73.
Issue Date: 2008
Date of entry: 2-Jul-2015
Publisher: Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки
Keywords: наночастинки
халькогеніди
сполуки купруму
сульфуючі прекурсори
органічна фаза
nanoparticles
chalcogenides
Cu compounds
sulfur source
organic phase
Abstract: Досліджено умови синтезу купрум (І) сульфіду (Cu2S) термічним розкладом купрум (ІІ) хлориду, купрум (ІІ) ацетату і тіокарбаміду в органічному розчиннику: етиленгліколь, гліцерол, моноетаноламін. Одержані зразки досліджено методами хімічного та рентгенфазового аналізу (РФА) та методом електронної мікроскопії. Показано, що зміна параметрів синтезу, таких як розчинник, температура та час синтезу відіграють важливу роль при формуванні кристалітів Cu2S. Copper sulfide (Cu2S) have been prepared by a solvothermal reaction between copper (I) chloride, copper (II) acetate and thiourea in organic solvent: ethylene glycol, lycerol, ethanolamine. The products were characterized by chemical analysis and powder X-Ray difriction (XRD) and method of electronic microscopy. It was found that reaction parameters, such as sulfur source, solvent, reaction temperature and time, play important roles in morphology control of Cu2S.
URI: http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6177
Content type: Article
Appears in Collections:Серія "Хімічні науки", 2008, № 16

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
oksenjuk.pdf1,87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.