Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488
Title: Вимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратів
Authors: Савчук, Тетяна Іванівна
Корольчук, Світлана Іванівна
Марушко, Лариса Петрівна
Bibliographic description (Ukraine): Савчук, Т., Корольчук, С., Марушко, Л. (2025). Вимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратів. Проблеми хімії та сталого розвитку, 2, 26–33, doi: https://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4
Journal/Collection: Проблеми хімії та сталого розвитку
Issue: 2
Issue Date: 2025
Date of entry: 18-Sep-2025
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
DOI: https://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4
UDC: 543.544:641/642-047.44
Keywords: санітарно–хімічні показники безпечності якості питної води
радіаційні показники безпечності питної води,
органолептичні показники
показники епідемічної безпеки питної води
напої
концентрати
гранично допустима концентрація (ГДК)
Page range: 26-33
Abstract: У ході дослідження були розглянуті основні вимоги до якості питної води, що включають санітарно-хімічні, радіаційні та епідемічні показники безпечності. Проаналізовано різновиди води, її якісні характеристики. Доведено, що якість питної води відіграє ключову роль у виробництві безпечних харчових продуктів, зокрема напоїв та концентратів. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам гарантує мінімізацію ризиків для здоров’я спо-живачів, тоді як використання ефективних методів очищення дозволяє усунути небажані домішки, які можуть впливати на хімічний склад та органолептичні властивості кінцевої продукції. Застосування таких методів, як механічна, хімічна, біологічна та фізична очистка, сприяє збереженню оптимального мінерального складу води, що є важливим не лише для безпеки, а й для покращення смакових характеристик напоїв. Окрім цього, регулярний контроль якості води на всіх етапах її використання у виробничому процесі дозволяє запобігти можливим забрудненням та забезпечити стабільність характеристик кінцевого продукту.Таким чином, суворе дотримання стандартів якості питної води, впровадження сучасних технологій очищення та моніторинг усіх показників безпечності є необхідними умовами для виробництва якісних напоїв та концентратів, що відповідають високим вимогам безпеки та споживчого попиту.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488
Content type: Article
Appears in Collections:Наукові роботи (FChem)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2809.pdf366,36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.