Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавчук, Тетяна Іванівна-
dc.contributor.authorКорольчук, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorМарушко, Лариса Петрівна-
dc.date.accessioned2025-09-18T09:05:10Z-
dc.date.available2025-09-18T09:05:10Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationСавчук, Т., Корольчук, С., Марушко, Л. (2025). Вимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратів. Проблеми хімії та сталого розвитку, 2, 26–33, doi: https://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4uk_UK
dc.identifier.urihttps://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488-
dc.description.abstractУ ході дослідження були розглянуті основні вимоги до якості питної води, що включають санітарно-хімічні, радіаційні та епідемічні показники безпечності. Проаналізовано різновиди води, її якісні характеристики. Доведено, що якість питної води відіграє ключову роль у виробництві безпечних харчових продуктів, зокрема напоїв та концентратів. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам гарантує мінімізацію ризиків для здоров’я спо-живачів, тоді як використання ефективних методів очищення дозволяє усунути небажані домішки, які можуть впливати на хімічний склад та органолептичні властивості кінцевої продукції. Застосування таких методів, як механічна, хімічна, біологічна та фізична очистка, сприяє збереженню оптимального мінерального складу води, що є важливим не лише для безпеки, а й для покращення смакових характеристик напоїв. Окрім цього, регулярний контроль якості води на всіх етапах її використання у виробничому процесі дозволяє запобігти можливим забрудненням та забезпечити стабільність характеристик кінцевого продукту.Таким чином, суворе дотримання стандартів якості питної води, впровадження сучасних технологій очищення та моніторинг усіх показників безпечності є необхідними умовами для виробництва якісних напоїв та концентратів, що відповідають високим вимогам безпеки та споживчого попиту.uk_UK
dc.format.extent26-33-
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВолинський національний університет імені Лесі Українкиuk_UK
dc.subjectсанітарно–хімічні показники безпечності якості питної водиuk_UK
dc.subjectрадіаційні показники безпечності питної води,uk_UK
dc.subjectорганолептичні показникиuk_UK
dc.subjectпоказники епідемічної безпеки питної водиuk_UK
dc.subjectнапоїuk_UK
dc.subjectконцентратиuk_UK
dc.subjectгранично допустима концентрація (ГДК)uk_UK
dc.titleВимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратівuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4-
dc.citation.issue2-
dc.citation.journalTitleПроблеми хімії та сталого розвитку-
dc.coverage.countryUAuk_UK
dc.subject.udc543.544:641/642-047.44uk_UK
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FChem)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2809.pdf366,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.