Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Савчук, Тетяна Іванівна | - |
| dc.contributor.author | Корольчук, Світлана Іванівна | - |
| dc.contributor.author | Марушко, Лариса Петрівна | - |
| dc.date.accessioned | 2025-09-18T09:05:10Z | - |
| dc.date.available | 2025-09-18T09:05:10Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.date.submitted | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Савчук, Т., Корольчук, С., Марушко, Л. (2025). Вимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратів. Проблеми хімії та сталого розвитку, 2, 26–33, doi: https://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4 | uk_UK |
| dc.identifier.uri | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/28488 | - |
| dc.description.abstract | У ході дослідження були розглянуті основні вимоги до якості питної води, що включають санітарно-хімічні, радіаційні та епідемічні показники безпечності. Проаналізовано різновиди води, її якісні характеристики. Доведено, що якість питної води відіграє ключову роль у виробництві безпечних харчових продуктів, зокрема напоїв та концентратів. Відповідність санітарно-гігієнічним нормам гарантує мінімізацію ризиків для здоров’я спо-живачів, тоді як використання ефективних методів очищення дозволяє усунути небажані домішки, які можуть впливати на хімічний склад та органолептичні властивості кінцевої продукції. Застосування таких методів, як механічна, хімічна, біологічна та фізична очистка, сприяє збереженню оптимального мінерального складу води, що є важливим не лише для безпеки, а й для покращення смакових характеристик напоїв. Окрім цього, регулярний контроль якості води на всіх етапах її використання у виробничому процесі дозволяє запобігти можливим забрудненням та забезпечити стабільність характеристик кінцевого продукту.Таким чином, суворе дотримання стандартів якості питної води, впровадження сучасних технологій очищення та моніторинг усіх показників безпечності є необхідними умовами для виробництва якісних напоїв та концентратів, що відповідають високим вимогам безпеки та споживчого попиту. | uk_UK |
| dc.format.extent | 26-33 | - |
| dc.language.iso | uk | uk_UK |
| dc.publisher | Волинський національний університет імені Лесі Українки | uk_UK |
| dc.subject | санітарно–хімічні показники безпечності якості питної води | uk_UK |
| dc.subject | радіаційні показники безпечності питної води, | uk_UK |
| dc.subject | органолептичні показники | uk_UK |
| dc.subject | показники епідемічної безпеки питної води | uk_UK |
| dc.subject | напої | uk_UK |
| dc.subject | концентрати | uk_UK |
| dc.subject | гранично допустима концентрація (ГДК) | uk_UK |
| dc.title | Вимоги до води, призначеної до використання при виготовленні напоїв та концентратів | uk_UK |
| dc.type | Article | uk_UK |
| dc.identifier.doi | https://doi.org/10.32782/pcsd-2025-2-4 | - |
| dc.citation.issue | 2 | - |
| dc.citation.journalTitle | Проблеми хімії та сталого розвитку | - |
| dc.coverage.country | UA | uk_UK |
| dc.subject.udc | 543.544:641/642-047.44 | uk_UK |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові роботи (FChem) | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 2809.pdf | 366,36 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.