Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24215
Назва: Психологічні умови розвитку відповідальності у студентів
Автори: Бублій, Оксана Сергіївна
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Бублій О. С. Психологічні умови розвитку відповідальності у студентів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. К. І. Шкарлатюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 65 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 11-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Шкарлатюк, Катерина Іванівна
Теми: відповідальність
інтернальність
самооцінка
соціальна адаптивність
студентська молодь
психологічні умови
розвиток особистості
Короткий огляд (реферат): У дипломній роботі розкрито сутність поняття «відповідальність» та здійснено теоретико-методологічний аналіз феномену відповідальності устудентів. Відповідальність розглядається як суцільна риса зрілої особистості, що виявляється в усвідомленому, ініціативному, самостійному та добросовісному виконанні своїх обов'язків, готовності відповідати за свої дії та їх наслідки. Аналізуються особливості розвитку відповідальності у студентів. Розглянуто умови та фактори, за які проводиться цей розвиток. Доводиться думка, на основі проведеного кореляційного аналізу, що відповідальність має найсильніший прямий зв'язок з інтернальністю, особливо у сферах досягнень та самооцінки. Це означає, що ці змінні часто взаємопов'язані. Люди, які вважають, що контролюють своє життя, прагнуть до успіху, ставлять перед собою амбітні цілі або мають високу самооцінку, часто також є відповідальними. Цей зв'язок є найсильнішим, що вказує на те, що віра у власні сили та контроль над ситуацією відіграють важливу роль у формуванні відповідальності. Відповідальність може мати непрямий зв'язок з соціальною адаптованістю через інтернальність, зокрема у сферах досягнень, сімейних відносин, виробничих відносин, а також через самооцінку. Це означає, що люди, які є відповідальними, можуть мати кращу соціальну адаптацію через те, що вони мають високі значення таких змінних, як загальний рівень інтернальність, інтернальність у сфері досягнення, у сімейних відносинах, виробничих відносинах, самооцінка.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24215
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bubliy_2024.pdf1,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.