Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23968
Назва: Ситуаційні завдання з біології як засіб формування в учнів предметної компетентності
Автори: Шулячук, Вероніка Юріївна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Шулячук В. Ю. Cитуаційні завдання з біології як засіб формування в учнів предметної компетентності : работа на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник Л. О. Коцун ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 53 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 1-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Коцун, Лариса Олександрівна
Теми: ситуаційні завдання
біологія,
інтерактивні технології навчання
освітній процес в школі
Короткий огляд (реферат): Впровадження технології ситуаційного навчання на уроках біології як специфічно організованої системи інтерактивного навчання сприяє набуттю учнями досвіду аналізу біологічних ситуацій, самостійного вирішення проблем, пошуку відповідей на поставлену задачу із застосуванням набутих теоретичних знань, власного досвіду та опрацювання інформаційних джерел. Дидактичною одиницею технології ситуаційного навчання з біології є вирішення біологічної ситуації, яка інтегрована із певних суперечливих проблем і потребує від учнів обгрунтованого рішення для досягенння відповідного результату. Враховуючи теоретико-методологічні підходи та дидактичні вимоги до формування ситуаційних завдань нами розроблено систему контекстових завдань з біології для учнів 6 (7) класу, визначено компоненти компетентності, що формуються в учнів в процесі їх реалізації, показано педагогічний ефект впровадження цієї інтерактивної технології в освітній процес. Результатом проведеного нами наукового дослідження стало укладання практичних рекомендацій щодо розробки та впровадження ситуаційних завдань в освітній процес з біології для учнів 6 (7) класу загальноосвітної школи, зоорієнтованих на молодих вчителів біології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23968
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
shulyachuk_2023.pdf453,16 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.