Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23934
Title: Принципи формування продовольчої безпеки на засадах сталого розвитку сільськогосподарського землекористування
Authors: Котикова, Олена
Affiliation: Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова
Bibliographic description (Ukraine): Котикова О. Принципи формування продовольчої безпеки на засадах сталого розвитку сільськогосподарського землекористування. EUROPEAN PERSPECTIVE: міждисциплінарний дискурс у контексті сучасних викликів і можливостей: збірник тез доповідей VІ Міжнародної науково-практичної конференції (Луцьк, 29 лютого 2024 р.). / Заг. ред. та упорядк.: Цимбалюк І. О. – Луцьк : Вежа-Друк, 2024. – 1 електрон. опт. диск (CD-ROM). – Об‟єм даних 6,29 Мб. С. 180-184.
Conference/Event: European perspective: міждисциплінарний дискурс у контексті сучасних викликів і можливостей
Issue Date: 29-Feb-2024
Date of entry: 30-Mar-2024
Publisher: Луцьк: Вежа-Друк
Country (code): UA
Place of the edition/event: Луцьк
UDC: 330.0
Keywords: сталий розвиток
продовольча безпека
сільськогосподарське землекористування
Page range: 180-184
Abstract: Розвиток сільського господарства відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та покращенні харчування, а саме: виробництво у достатній кількості, якості та різноманітності продовольства; аграрний сектор є рушієм економічних перетворень та основним джерелом доходу для домогосподарств, які проживають у сільській місцевості. Дохід від сільського господарства є основою життєдіяльності для 1,3 мільярда людей, які працюють у цьому секторі, і безпосередньо визначає їхню продовольчу безпеку. Світовий досвід багатьох років свідчить, що для покращення продовольчої безпеки необхідними чинниками є як розвиток сільського господарства, так і масштабування економіки, а агарний сектор може посилити економіку в цілому.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23934
ISBN: 978-966-940-551-7
References (Ukraine): 1. Sustainable agricultural development for food security and nutrition: what roles for livestock? A report by the High Level Panel of Experts on Food Security and Nutrition of the Committee on World Food Security. HLPE, Rome, 2016. https://www.fao.org/3/i5795e/i5795e.pdf
2. Voluntary guidelines to support the progressive realization of the right to adequate food in the context of national food security. Adopted by the 127th Session of the FAO Council November 2004. FAO. Rome, 2005. ISBN 978-92-5-105336-2. https://www.fao.org/3/y7937e/Y7937E.pdf (дата звернення 12.08.2021)
3. Aspirational Principles and Criteria for a Sustainable Bioeconomy. FAO. Rome, 2021. https://www.fao.org/3/cb3706en/cb3706en.pdf (дата звернення 12.08.2021)
Content type: Conference Abstract
Appears in Collections:European perspective: міждисциплінарний дискурс у контексті сучасних викликів і можливостей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
180-184.pdf1,66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.