Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23071
Title: Фактори впливу на механізм формування фінансових ресурсів підприємства
Authors: Довгаль, Валентина
Самошкіна, Ірина
Affiliation: Сумський національний аграрний університет
Сумський національний аграрний університет
Bibliographic description (Ukraine): Довгаль В., Самошкіна І. Фактори впливу на механізм формування фінансових ресурсів підприємства. UKRAINE INNOVATE: сучасні моделі для відновлення: збірник тез доповідей V Міжнародної мультидисциплінарної науково-практичної конференції (Луцьк, 25 жовтня 2023 р.). / За заг. ред. Павліхи Н.В. Луцьк : Вежа-Друк, 2023. 211 с. С. 43-45.
Conference/Event: UKRAINE INNOVATE: сучасні моделі для відновлення
Issue Date: 25-Oct-2023
Date of entry: 18-Nov-2023
Publisher: Луцьк: Вежа-Друк
Country (code): UA
Place of the edition/event: Луцьк
UDC: 336.647
Keywords: фінансові ресурси підприємства
джерела залучення капіталу
удосконалення формування фінансових ресурсів
Page range: 43-45
Abstract: Наявність на балансі підприємства фінансових ресурсів не гарантує ефективність його господарської діяльності. Для досягнення ефективності функціонування фінансові ресурси повинні бути сформовані відповідно до діяльності певного суб’єкта господарювання. Тобто кошти повинні залучатися на строк довший ніж строк їх корисного використання. Для визначення оптимального співвідношення джерел залучення капіталу необхідно визначити: на короткострокові чи довгострокові цілі він буде використовуватися та до яких статей активу буде приєднуватись до отримання прибутку; чи будуть використовуватися власні або позикові кошти. Проте, якщо у підприємства відсутні власні вільні кошти, постає питання, чи доцільно залучати додаткові кошти на платній основі і якщо так, то в якому обсязі. Оптимізація структури капіталу – це важливий етап стратегічного аналізу капіталу, який полягає у визначенні такого співвідношення між вартістю, втіленою у кошти підприємства, які йому належать і приносять прибуток, та вартістю, інвестованою в грошові кошти, що залучаються на основі їх повернення, за умови якого досягається максимальна ефективність діяльності підприємства.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23071
ISBN: 978-966-940-513-5
References (Ukraine): 1. Samoshkina I., Kaplin M., Makarov V., Bilan T., Perov M. etc. Financial monitoring of trade activities enterprises. Social factors of economic growth, analysis of the effectiveness of tourism and management: collective monograph. Іnternational Science Group. Boston: Primedia eLaunch, 2023. P. 115-152. URL: https://isg-konf.com/social-factors-of-economic-growth-analysis-of-the-effectiveness-of-tourism-and-management/
2. Маматова Л. Ш. Оптимізація структури капіталу та її вплив на потенціал підприємства. Вісник Приазовського державного технічного університету. Серія : Економічні науки, 2017. С. 299 – 305.
8. Тимошик Н. С., Семчишин Є.В. Організаційні аспекти формування та оптимізації фінансових ресурсів підприємств. Вчені записки Таврійськогонаціонального університету імені В. І. Вернадського. Серія: Економіка і управління, 2019. Т. 30 (69). № 2. С. 232-238.
Content type: Conference Abstract
Appears in Collections:UKRAINE INNOVATE: сучасні моделі для відновлення

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
43-45.pdf1,85 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.