Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20844
Назва: ПР-менеджмент: проблема кадрового забезпечення України фахівцями з ПР.
Автори: Тихомирова, Євгенія Борисівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Тихомирова Є. Б. ПР-менеджмент: проблема кадрового забезпечення України фахівцями з ПР. Актуальні проблеми науки, освіти і суспільства в Україні та світі : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 29 вересня 2022 р.). Полтава : ЦФЕНД, 2022. С. 48-51.
Конференція/захід: Актуальні проблеми науки, освіти і суспільства в Україні та світі
Дата публікації: 29-вер-2022
Дата внесення: 12-жов-2022
Видавництво: Центр фінансово-економічних наукових досліджень
Країна (код): UA
УДК: 32.19.5:005]:659.4-051
Теми: зв'язки з громадськістю
класифікатор професій
професія паблік рилейшнз
ПР-менеджмент
Діапазон сторінок: 48-51
Короткий огляд (реферат): Тези присвячені однієї зі складових ПР-менеджменту - кадровому питанню, яке пов’язано з проблемою професійного забезпечення діяльності у галузі зв’язків із громадськістю (паблік рилейшнз). Головними аспектами вирішення цього питання є, по-перше, класифікація професій у галузі ПР, по-друге, освітня підготовка з цієї спеціальності і, по-третє, питання сертифікації ПР-фахівців, які не повною мірою вирішені в Україні, що заважає ефективному впровадженню паблік рилейшнз у діяльність сучасного суспільства. Автор аналізує професійне забезпеченні ПР-діяльності в нашій країні. Вона стверджує, що державне визнання сприяло інституціональному оформленню зв’язків із громадськістю не лише на рівні освіти та практичної діяльності, але і професіоналізації ПР. Воно конституювало зв’язки із громадськістю як важливий інструмент функціонування організації, що забезпечує сприятливий розвиток її основної діяльності. Необхідним кроком до підвищення статусу ПР у суспільстві має стати не лише вдосконалення класифікатора професій, але і запровадження спеціальності «Зв’язки з громадськістю» та сертифікації фахівців у цій галузі, що має місце у багатьох країнах світу на основі розроблених та затверджених стандартів ПР.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20844
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FMV)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
с_48-52.pdf499,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.