Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20445
Назва: Методологічні підходи до порівняльних досліджень в галузі дошкільної освіти
Автори: Ємчик, Олександра Григорівна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Ємчик О. Г. Методологічні підходи до порівняльних досліджень в галузі дошкільної освіти. Актуальні проблеми педагогічної освіти: європейський і національний вимір : матеріали IV Міжнародної науково-практичної конференції (28-29 травня 2019 р.) / за заг. ред. А.В. Лякішевої. Луцьк : ПП Іванюк В.П., 2019. С. 70-72.
Конференція/захід: Актуальні проблеми педагогічної освіти: європейський і національний вимір
Дата публікації: тра-2018
Дата внесення: 7-чер-2022
Видавництво: ВНУ імені Лесі Українки, ПП Іванюк В.П.
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Світязь, Луцьк
Ідентифікатор ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0261-8595
Теми: дошкільна освіта
порівняльні дослідження
Діапазон сторінок: 70-72
Короткий огляд (реферат): У сучасний період зростає роль порівняльних досліджень в галузі педагогіки як необхідність в умовах глобального плюралізму і інтеграції. Новими тенденціями в розвитку порівняльної педагогіки в зв'язку з інтеграційними процесами в освіті є: відкритість дослідного поля до вивчення різних проблем освіти; відкритість методології: до гуманітарних наук, до різноманітності філософських позицій, до різноманітності методів.Таким чином, значущим є розуміння того, що системний і культурологічний підходи, будучи науково-методологічними підходами до порівняльного дослідження систем дошкільної освіти України та зарубіжних країн, відображають специфіку дошкільної освіти та відіграють важливу роль в порівняльному дослідженні в галузі педагогіки, в якому зіставляються вітчизняний і зарубіжний педагогічної досвід, сприяє більш глибокому осмисленню вітчизняних проблем, підвищенню ефективності освітньої діяльності закладів дошкільної освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20445
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FP)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
metodol.pdf390,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.