Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20328
Title: Постаті Федора Якименка та Якова Степового в контексті теорії універсальної творчої особистості
Authors: Коменда, Ольга
Bibliographic description (Ukraine): Коменда О. Постаті Федора Якименка та Якова Степового в контексті теорії універсальної творчої особистості. Актуальні проблеми розвитку українського мистецтва: культурологічний, мистецтвознавчий, педагогічний аспекти: зб. мат. VI Всеукр. наук.-практ. конф. (Луцьк, 24.03.2021). Луцьк, 2021. Вип.1. С. 85–89.
Conference/Event: Актуальні проблеми розвитку українського мистецтва: культурологічний, мистецтвознавчий, педагогічний аспекти
Issue Date: 2021
Date of entry: 10-May-2022
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
UDC: 7.036(477)(08)
Keywords: універсальна творча особистіть
Федір Якименко
Яків Степовий
види діяльності
музична культура
універсал-композитор
універсал-громадський діяч
Page range: 85-89
Abstract: Сприятливі обставини творчої реалізації Ф.Якименка у Празі та Парижі зумовили розквіт його композиторського і педагогічного обдарування. Я. Степовий, натомість змушений був, підкоряючись вимогам часу, левову частку своєї творчої енергії віддати на громадську діяльність. Різниця між універсалізмом Федора Якименка та Якова Степового, як значущих постатей української музики, представників одного покоління та рідних братів є підтвердженням специфіки виявлення універсальної творчої особистості в умовах української національної музичної культури. Схожі в багатогранності творчої самореалізації, зацікавленні музичною критикою, інтенсивності занять композицією, вони постають типологічно відмінними в структурах їхніх універсальних творчих особистостей: Ф.Якименко ‒ універсал-композитор, Я.Степовий ‒ універсал-громадський діяч. Причина ‒ сприятливі обставини творчої реалізації Ф.Якименка як композитора у Празі та Парижі та несприятливі обставини творчої реалізації Я.Степового як композитора в Україні, що потребувала на той час не стільки творчих артефактів, як, передусім, становлення хоч яких музично-культурних інституцій.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20328
Content type: Conference Abstract
Appears in Collections:Наукові роботи (FKiM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЗБІРНИК- 21 - Копія.pdf1,19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.