Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20195
Назва: Формування високої мовної культури майбутніх учителів словесників під час вивчення дисципліни «Правописна та культуромовна компетентності вчителя»
Автори: Мельник, Ірина Анатоліївна
Приналежність: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Бібліографічний опис: Мельник І. А.(2021). Формування високої мовної культури майбутніх учителів словесників під час вивчення дисципліни «Правописна та культуромовна компетентності вчителя». Волинь філологічна: текст і контекст, (30), 62–71.
Журнал/збірник: Волинь філологічна: текст і контекст
Випуск/№ : 30
Дата публікації: 2020
Дата внесення: 10-лют-2022
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
УДК: 811.161.2’271:378]-057.87
Теми: компетентність
культуромовна компетентність
фонетична компетентність
ортоепічна компетентність
акцентуаційна компетентність
графічна компетентність
ортографічна компетентність
лексична компетентність
стилістична компетентність
морфологічна компетентність
синтаксична компетентність
пунктуаційна компетентність
Діапазон сторінок: 62–71
Короткий огляд (реферат): У студії йдеться про формування високої мовної культури майбутніх учителів-словесників в епоху входження суспільства в глобалізаційний простір, що вимагає від сучасного фахівця володіння динамічною комбінацію знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, які визначають його здатність успішно соціалізуватися, провадити професійну й подальшу навчальну діяльність. Курс «Правописна та культуромовна компетентності вчителя» входить до циклу нормативних дисциплін професійного спрямування підготовки бакалавра, за освітньо-професійною програмою Середня освіта. Польська мова. Він має на меті підготувати вчителя з високою мовною компетентністю, готового миттєво реагувати на інформаційні та комунікативні запити суспільства. Класична й новітня наукова, навчально-методична та довідкова література, запропонована для опрацювання, спонукатиме до повсякчасного навчання та самовдосконалення, питання та завдання, передбачені планом практичного заняття, заохочуватимуть до самостійного пошуку необхідної інформації й творчого застосування здобутих знань у різних комунікативних ситуаціях, формуватимуть свідоме ставлення до державної мови, утверджуватимуть рідне українське слово в усій його величі нормативності та довершеності, прилучатимуть до культурних і духовних надбань українського народу й людства загалом, допоможуть виховати національно свідому й духовно багату особистість із цілісними світоглядними уявленнями тощо. Комплекс вдало дібраних практичних завдань і вправ формуватимуть фонетичні, ортоепічні, акцентуаційні, графічні, ортографічні, лексичні, стилістичні, граматичні та пунктуаційні вміння й навички, необхідні для успішної реалізації професійної діяльності майбутніх учителів-словесників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20195
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FFG)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
942-Текст статті-3501-1-10-20210827.pdf622,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.