Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20052
Title: Пенітенціарна психологія
Authors: Коширець, Віктор Васильович
Affiliation: Волинський національний університет імені Лесі Українки, кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної психології та психодіагностики.
Bibliographic description (Ukraine): Коширець В. В. Пенітенціарна психологія : силабус вибіркової навчальної дисципліни підготовки бакалавр,галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки, спеціальності 053 Психологія освітньо-професійної програми Практична психологія для денної форми навчання / Волинський національний університет імені Лесі Українки, факультет психології, кафедра практичної психології та психодіагностики. Луцьк, 2021. 13 с.
Issue Date: Sep-2021
Date of entry: 20-Jan-2022
Publisher: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Country (code): UA
Keywords: пенітенціарна психологія
мікросередовище засуджених
виправна установа
психологія особистості
юридична психологія
кримінальна психологія
Abstract: Вивчення дисципліни передбачає оволодіння студентами основами пенітенціарної психології, психологічними характеристиками особистості засуджених, динамікою особистісних змін засуджених, особливостями мікросередовища засуджених, психолог-педагогічними технологіями пенітенціарної системи, психологопедагогічними засадами ресоціалізації засуджених. В основу курсу покладено соціальнопсихологічні особливості трансформації особистості у пенітенціарній сфері, що стосується як особистості засуджених, так і працівників пенітенціарної сфери. Практичний психолог повинен закріпити комунікативні та професійні компетентності соціальної взаємодії із різними соціальними категоріями, у тому числі засудженими особами, мати чітке уявлення про соціально-психологічні особливості конкретних соціальних груп та спрямованість на формування практичної готовності до взаємодії із працівниками пенітенціарної системи та засудженими.Мета і завдання навчальної дисципліни полягають у формуванні комплексного уявлення про роль даного курсу у структурі практичної діяльності психолога; сформувати наукові уявлення про психологічні основи ресоціалізації осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі.
URI: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/20052
Content type: Training program
Appears in Collections:Навчально-методичні матеріали (FPsy)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Penitentiarypsycho2021.pdf485,15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.