Please use this identifier to cite or link to this item: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13911
Title: Правові засади виробництва органічної сільськогосподарської продукції
Other Titles: Legal Principles of Production of Organic Agricultural Products
Authors: Сокол, М.
Sokol, M.
Bibliographic description (Ukraine): Сокол, М. Правові засади виробництва органічної сільськогосподарської продукції / М. Сокол // Історико-правовий часопис. - 2017. - № 2. - С. 79-84
Issue Date: 2017
Date of entry: 16-Apr-2018
Publisher: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
Keywords: аграрне право
аграрно-правові відносини
органічне сільське господарство
органічне виробництво.
agricultural law
agricultural and legal relations
organic agriculture
organic production
Abstract: У статті висвітленні питання нового законодавчого регулювання виробництва органічної сільськогосподарської продукції та сировини суб’єктами аграрних правовідносин в Україні. Проаналізовано відповідні норми Закону України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» та інше законодавство, яке регулює дану сферу діяльності. Запропоновано пропозиції щодо врегулювання правових проблем пов’язаних із виробництвом якісної органічної сільськогосподарської продукції шляхом внесення відповідних змін та доповнень до законодавчої бази. This article lights up the question of new legislative regulation on the production of organic agricultural products and raw materials by agrarian enterprises and farming in Ukraine. Appropriate norms of law «On the production and circulation of the organic agricultural products» and other legislation, regulating questions of production and circulation of organic agricultural products have been analyzed. Organic agricultural products – genuine products, made in certain areas of agricultural production from raw materials of plant and animal origin, as well as beekeeping, fish farming, forestry, harvested, produced, processed, certified, marked stored and sold according of the rules of organic production, have biologically valuable qualities and health properties and is intended for human consumption in processed and unprocessed form. Volumes of production of organic agricultural products in the world grow every year. Organic farming has become a global trend. It is practiced in more than 160 countries. The article contains proposals on the settlement of legal problems, related to the production of quality organic agricultural products by introducing appropriate changes and additions to the legislative framework.
URI: http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/13911
Content type: Article
Appears in Collections:Історико-правовий часопис, 2017, № 2(10)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16 sokol.pdf142,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.