Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6414
Назва: Висвітлення процесу рекрутування євреїв до російської армії ХІХ ст. в документах особового походження
Автори: Трофімук, Тетяна Михайлівна
Trofimuk, Tetiana M.
Бібліографічний опис: Трофімук, Т. М. Висвітлення процесу рекрутування євреїв до російської армії ХІХ ст. в документах особового походження / Т. М. Трофімук // Воєнна історія України. Волинь та Полісся : зб. наук. праць за матеріалами Всеукр. наук. військово-історичної конф., 25–26 квітня 2013 р., м. Рівне / Національний військово-історичний музей України. – К., 2013. – С. 196-198.
Дата публікації: 2013
Дата внесення: 13-лип-2015
Видавництво: Національний військово-історичний музей України
Теми: військова повинність
рекрутський набір
єврейська громада
military duty
recruit set
the Jewish community
Короткий огляд (реферат): У науковій розвідці проаналізовано документи особового походження як одне із джерел до вивчення рекрутської повинності єврейського населення Російської імперії у ХІХ ст. Для формування сучасної національної політики України важливе значення має історичне переосмислення міжетнічних та етноконфесійних взаємостосунків народів, що у різні хронологічні періоди мешкали на українських землях. Рекрутування євреїв до імперських збройних сил Росії залишається малодослідженою проблемою у сучасній історіографії. ЇЇ вивчення на основі різноманітних джерел дозволить розкрити не лише місце юдеїв у військовій системі Росії ХІХ ст., а й проаналізувати участь єврейства у загальноімперському та провінційному житті досліджуваного періоду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/6414
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи (FH)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
voen_hist_Ukr_konf2013.doc.pdf119,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.