Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/5783
Назва: Ультразвук в інтенсифікації концентрування свинцю та кадмію на сорбентах
Інші назви: Ultrasound in the Intensification of the Concentration of Lead and Cadmium on Sorbents
Автори: Бєлова, О. О.
Belova, O. A.
Бібліографічний опис: Бєлова, О. О. Ультразвук в інтенсифікації концентрування свинцю та кадмію на сорбентах / О. О. Бєлова // Науковий вісник Волинського національного університету ім. Лесі Українки / Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки ; редкол.: І. Д. Олексеюк [та ін.]. – Луцьк, 2012. – № 17(242) : Хімічні науки, № 17(242):Хімічні науки. – С. 24-29. – Бібліогр.: 6 назв.
Дата публікації: 2012
Дата внесення: 22-чер-2015
Видавництво: Волинський національний університет ім. Лесі Українки
Теми: ультразвук
свинець
кадмій
вугільний сорбент
ultrasound
lead
cadmium
carbon sorbent
Короткий огляд (реферат): Показано, що використання одночасної дії ультразвуку високої та низької частот дає змогу покращити стабільність суспензії та метрологічні характеристики отриманих результатів. Розроблено безпечну (без використання токсичних розчинників) методику електротермічного атомно-абсорбційного визначення свинцю і кадмію із чутливістю визначення 0,05 і 0,001 мг/кг відповідно. It is shown that the use of the simultaneous action of ultrasonic high-frequency and low Koi can improve the stability of the suspension and improve the metrological characteristics of the results. Designed without-Pasni (without the use of toxic solvents) method in electro-cal atomic-absorption determination of lead and cadmium sensitivity of the determination of 0.05 and 0.001 mg / kg, respectively.
Опис: Роботу виконано на кафедрі охорони праці та інженерної педагогіки УІПА
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/5783
Тип вмісту: Article
Розташовується у зібраннях:Серія "Хімічні науки", 2012, № 17 (242)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Belova_SBEENU_CHEM_2012_17_24.pdf201,39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.