Please use this identifier to cite or link to this item:
https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/25736| Title: | Гастрономічний код «Абрикосової книгарні» Орести Осійчук |
| Authors: | Раджабова, Аліна Олександрівна |
| Bibliographic description (Ukraine): | Раджабова А. О. Гастрономічний код «Абрикосової книгарні» Орести Осійчук. Lingua Libera. 2024.№ 1. С. 30-37. DOI : https://doi.org/10.36074/Lingua.issue1.004. |
| Journal/Collection: | Lingua Libera |
| Issue: | 1 |
| Issue Date: | Sep-2024 |
| Date of entry: | 3-Dec-2024 |
| Country (code): | UA |
| Supervisor: | Маланій, Олена Олександрівна |
| DOI: | https://doi.org/10.36074/Lingua.issue1.004 |
| Keywords: | Гастрономічний код української літератури гастрономічний дискурс кулінарні традиції сучасна українська література gastronomic code of Ukrainian literature |
| Page range: | 30-37 |
| Abstract: | Стаття досліджує гастрономічний код української нації на основі художніх літературних джерел, зокрема книги Орести Осійчук «Абрикосова книгарня». Авторка розкриває важливість їжі як культурного феномену, зокрема в українській літературі, звертаючись до творів сучасних літературознавців. У книзі Осійчук гастрономічний дискурс відображений через опис страв і традицій, які символізують родинні цінності, культуру та зв'язок поколінь. Їжа стає інструментом емоційного сприйняття та передання культури, а її приготування відображає соціокультурні аспекти Галичини |
| URI: | https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/25736 |
| Content type: | Article |
| Appears in Collections: | Наукові роботи студентів та аспірантів |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Lingua.issue1.004.pdf | 196,24 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.