Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24816
Назва: Вербальні та невербальні засоби вираження юридичної тематики у німецькомовному кримінальному кінодискурсі
Автори: Божик, Данило Михайлович
Приналежність: Кафедра німецької філології
035 Філологія (Мова і література (німецька). Переклад
Бібліографічний опис: Божик Д. М. Вербальні та невербальні засоби вираження юридичної тематики у німецькомовному кримінальному кінодискурсі : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 035 - філологія / наук. кер. Н. Г. Лисецька ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 87 с.
Дата публікації: гру-2023
Дата внесення: 17-жов-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Науковий керівник: Лисецька, Наталія Григорівна
Теми: дискурс
вербальні засоби
невербальні засоби
кіно
юридична тематика
кримінальний жанр
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена дослідженню вербальних та невербальних засобів вираження юридичної тематики в німецькомовних кінофільмах в контексті кримінального кінодискурсу. Проаналізовано особливості кримінального кінодискурсу, виокремлено ключові елементи, що формують кримінальний жанр. Досліджено, як ці елементи взаємодіють, формуючи відчуття напруження, та визначено їхню роль у створенні кримінальної атмосфери в кінофільмах. У роботі виявлено вербальні та невербальні засоби вираження юридичної тематики на прикладі сучасних німецькомовних серіалів та фільмів. Проаналізовано специфіку застосування мовних засобів, таких як вживання професійної термінології, чітка структура розмови, короткі репліки. Охарактеризовано невербальні елементи, зокрема жести, міміку, пози та інші немовні засоби, які мають вплив на вираження юридичних аспектів у кіно. Виокремлено основні ознаки та особливості юридичної тематики, представленої у німецькомовних кримінальних фільмах. У фокусі дослідження перебуває діалогічна взаємодія між персонажами кінострічок, її лінгвістична та нелінгвістична складові. Установлено, як різні засоби вираження формують думку глядача про учасників судового процесу чи правоохоронних органів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24816
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FIF_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bozhyk_2023.pdf979,9 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.