Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24676
Назва: Гідрологічні аспекти сталого розвитку
Автори: Тарасюк, Ніна Адамівна
Бібліографічний опис: Тарасюк Н. А. Гідрологічні аспекти сталого розвитку : навчально-методичні рекомендації для практичних робіт для здобувачів другого рівня вищої освіти (бакалавра) спеціальності 103 Науки про Землю ОПП Гідрологія : навчально-методичне видання / Волинський національний університет імені Лесі Українки, географічний факультет, кафедра фізичної географії. Луцьк, 2024. 59 с.
Дата публікації: чер-2024
Дата внесення: 18-вер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
УДК: 91:378.147.091.3(072)
Теми: гідрологія
сталий розвиток
Короткий огляд (реферат): Водні ресурси в системі забезпечення сталого розвитку України є стратегічним і життєво важливим природним ресурсом. Наша держава володіє значним водоресурсним потенціалом, який тривалий час використовувався нераціонально, що пов’язано з уявленням про його невичерпність. Використання ресурсів води в умовах збалансованого (сталого) розвитку, що передбачає вивчення закономірностей та особливостей функціонування водних екосистем різного типу (водосховищ, великих, середніх та малих річок, озер, водойм-охолоджувачів, каналів, тощо. Вивчення сучасних умов водокористування, встановлення природних і антропогенних чинників, які викликають сукцесії водойм, зміну їх гідрологічного циклу, дослідження впливу гідротехнічного будівництва на формування ресурсів прісної води, комплексний аналіз та оцінка стану водойм різного типу за результатами польових і експериментальних досліджень, розробка заходів запобігання та протидії негативним наслідкам впливу господарської діяльності на формування ресурсів прісної води. Навчально-методичне видання призначене для надання допомоги здобувачам освіти бакалаврату у виконанні практичних робіт, містить завдання, основні вимоги до їх змісту, структури та оформлення.Для студентів денної й заочної форм навчання, які здобувають освітній ступінь „бакалавр” за спеціальностями 106 Географія ОПП Фізична географія, 103 Науки про Землю ОПП Гідрологія.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24676
Тип вмісту: Methodical recommendations
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні матеріали (FGEO)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gidro_asp_metod.pdf492,17 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.