Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24501
Назва: Особливості внутрішньополітичного розвитку Республіки Албанія
Автори: Іщук, Ангеліна Миколаївна
Приналежність: Кафедра міжнародних відносин і регіональних студій
291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії
Бібліографічний опис: Іщук А. М. Особливості внутрішньополітичного розвитку Республіки Албанія : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії / наук. керівник С. М. Кулик ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 48 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 16-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Кулик, Сергій Михайлович
Теми: внутрішньополітичний розвиток
Албанія
демократія
корупція
Короткий огляд (реферат): У першому розділі бакалаврської роботи розглянуто теоретичні основи теоретико-методичні основи вивчення внутрішньополітичного розвитку держав світу. Було окреслено суть поняття «внутрішньополітичний розвиток» країн світу. Здійснено аналіз використаної літератури та методів під час дослідження. У другому розділі аналізуються історичні події та геополітичні обставини, які вплинули на внутрішньополітичний розвиток Республіки Албанія та розглядаються ключові моменти історії країни. Аналізуються соціально-економічні умов, що впливають на розвиток Албанії. Досліджуються трансформації політичної системи Албанії, починаючи з кінця ХХ ст. до теперішнього часу. У третьому розділі було досліджено результати президентських виборів в Албанії, діяльність парламенту Албанії та ефективність його роботи, також розглядаються основні економічні показники. У четвертому розділі проаналізовано основні проблеми, з якими стикається Албанія у своєму внутрішньополітичному розвитку та розглядаються сценарії подальшого розвитку країни, можливі реформи та їхній вплив на стабільність та процвітання держави. За результатами роботи зроблено висновки. Албанія пройшла складний шлях від тоталітарного режиму до демократії. Після падіння комуністичного режиму на початку 1990-х рр. країна пережила ряд політичних та економічних реформ, що сприяли демократизації суспільства та відкритості економіки. Албанія стикається з серйозними проблемами корупції, що є однією з головних перешкод на шляху до сталого розвитку. Незважаючи на це, уряд проводить антикорупційні реформи та працює над покращенням управління. Проведення виборів президента підкреслює важливість парламентської демократії та компромісного політичного процесу у формуванні вищого керівництва держави. Результати роботи парламенту свідчать про певні досягнення у законодавчій діяльності, але існують виклики щодо ефективності його роботи, зокрема у контексті реформування судової системи та боротьби з корупцією. Особливості економічного розвитку Албанії відображаються у переході до ринкової економіки та зростанні секторів послуг та туризму. Країна стикається з політичною нестабільністю, корупцією та слабкістю правової системи, але має перспективи в євроінтеграції, реформах правової сфери та розвитку економіки, що можуть сприяти стабільному майбутньому країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24501
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FMV_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ischuk_2024.pdf616,37 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.