Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24433
Назва: Оpгaнiзaцiя державного oблiкy дoкyмeнтiв Національного архівного фонду Укpaïни
Автори: Жардан, Богдана Миколаївна
Приналежність: Кафедра музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності
029 Iнфoрмaцiйнa, бiблioтeчнa тa aрхiвнa cпрaвa
Бібліографічний опис: Жардан Б. М. Оpгaнiзaцiя державного oблiкy дoкyмeнтiв Національного архівного фонду Укpaïни : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 029 Інфoрмaцiйнa, бiблioтeчнa тa aрхiвнa cпрaвa / наук. кер. В. В. Петрович ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 58 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Петрович, Валентина Василівна
Теми: Національний архівний фонд України
облік документів
інформаційна безпека
цифрові технології
нормативно-правова база
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі досліджено процеси формування, обліку документів Національного архівного фонду України, проаналізовано перспективи розвитку з урахуванням європейського досвіду. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків. У вступній частині коротко описується актуальність теми дослідження, визначено предмет та об’єкт дослідження, окреслено завдання, практичне застосування та наукову новизну дослідження. У розділі 1 розглянуто процес формування, склад та структуру Національного архівного фонду, а також основні засади обліку документів у складі НАФ, включаючи їхню категоризацію та систематизацію. Охарактеризовано особливості обліку, зберігання та управління електронною документацією у контексті формування НАФ. У розділі 2 досліджено сучасні практики та тенденції в організації архівних документів, описано інноваційні підходи до збереження та їх обліку, використання цифрових технологій та міжнародні стандарти в архівній справі. Визначено ключові напрямки розвитку, включаючи впровадження сучасних технологій, оптимізацію нормативно-правової бази та підвищення кваліфікації працівників архівних установ. У висновках зроблено підсумок про результати дослідження, зокрема про аспекти формування та організації Національного архівного фонду, значення заходів щодо забезпечення збереженості архівних документів, необхідність інноваційних підходів до забезпечення доступу до архівів у складних умовах, зокрема, під час пандемії та воєнного конфлікту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24433
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FH_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zhardan_2024.pdf851 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.