Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24427
Назва: Уніфікація та стандартизація управлінської документації
Автори: Харчук, Світлана Анатоліївна
Приналежність: Кафедра музеєзнавства, памʼяткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності
029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
Бібліографічний опис: Харчук С. А. Уніфікація та стандартизація управлінської документації : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 029 інформаційна, бібліотечна та архівна справа / наук. кер. Л. Р. Качковська ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 86 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Качковська, Леся Ростиславівна
Теми: документ
стандартизація
уніфікація
керування документацією
гармонізація
Короткий огляд (реферат): У бакалаврській роботі висвітлено теоретичні засади та стан наукового вивчення проблеми. Предметом дослідження виступає уніфікація та стандартизація в документаційній управлінській діяльності та досвід впровадження державних стандартів у цій сфері в Україні та закордоном.Наукове дослідження складається зі вступу, основної частини, висновків, додатків та списку використаних джерел. У вступі обґрунтовано актуальність теми, поставлено мету та окреслено її завдання, визначено об’єкт, предмет та методи дослідження. У першому розділі розглядається стан наукового вивчення, теоретичні аспекти управління документацією, уніфікації та стандартизації цього процесу, історичні витоки та передумови його виникнення. У другому розділі охарактеризовано форми та принципи уніфікації та стандартизації управління документацією, розглянуто становлення, розвиток та досягнення міжнародних організацій у сфері керування документаціє. Та проаналізовано основні міжнародні нормативні акти. У третьому розділі проаналізовано зарубіжний досвід стандартизації документаційної сфери, гармонізації міжнародних стандартів, охарактеризовано основні стандарти у сфері управління документами в Україні та питання імплементації міжнародних стандартів. Результатом наукового дослідження є висновки, які висвітлюють аналіз викладеного змісту усіх складових, зокрема, характеризується комплекс міжнародних нормативних документних ресурсів та публікацій, які використані при написанні бакалаврської роботи. Додатки представлені у формі окремих фрагментів міжнародних і національних стандартів з керування документаційними процесами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24427
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FH_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kharchuk_2024.pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.