Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24420
Назва: Цифрові трансформації в Україні в умовах цифровізації: досвід Міністерства цифрової трансформації України
Автори: Надольська, Тетяна Петрівна
Приналежність: Кафедра музеєзнавства, памʼяткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності
029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа
Бібліографічний опис: Надольська Т. П. Цифрові трансформації в Україні в умовах цифровізації: досвід Міністерства цифрової трансформації України : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец.  029 Інформаційна, бібліотечна та архівна справа / наук. кер. А. А. Дмитренко ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк 2024. 66 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Дмитренко, Алла Адамівна
Теми: цифрова трансформація
цифровізація
оцифровування
електронне врядування
цифрові тренди
е-резиденство
Мінцифри
Короткий огляд (реферат): Окреслено основні відмінності між поняттями: оцифровування, цифровізація та цифрова трансформація. Здійснено огляд найсучасніших цифрових трендів в Україні та виокремлено бар’єри, що перешкоджають їх розвитку. Показано, які можливості створюють тренди при правильному втіленні їх в Україні. Звернуто увагу на те, що Мінцифри працює над активним впровадженням цифрових трендів в Україні. Окреслено, що серед головних досягнень Мінцифри за останні роки – поширення в Україні терміналів Starlink, появу систем Tesla Powerwall та відновлення інтернет-мережі в деокупованих містах. Визначено цифрову трансформацію як пріоритетну політику в Україні, що вже відзначено нещодавніми визнаними серед європейської експертної спільноти успіхами у впровадженні систем «ProZorro» та «e-Health» і в запровадженні мобільного зв’язку 4G, запуску електронних послуг у державному та приватному секторах. Показано, що Мінцифра виступає ключовим органом управління сферою електронного врядування в Україні та відповідає за розробку і впровадження стратегій у цій сфері. Наголошено, що реформування систем послуг, визначення стандартів та порядків, а також підтримка цифрових трансформацій є основними напрямками роботи. Доведено, що нові законодавчі акти, сприятимуть подальшому розвитку цифрової сфери в Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24420
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FH_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nadolska_2024.pdf1,29 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.