Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24359
Назва: Соціальна підтримка українських дітей-біженців у республіці Польща
Автори: Осадча, Аліна Олександрівна
Приналежність: Кафедра соціальної роботи та педагогіки вищої школи
231 Соціальна робота
Бібліографічний опис: Осадча А. О. Соціальна підтримка українських дітей-біженців у республіці Польща: робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра: спец. 231 Соціальна робота / наук. кер. В. С. Петрович; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 49 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 26-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Петрович, Валерій Степанович
Теми: діти-біженці
соціальна підтримка
адаптація
українські біженці
Республіка Польща
психологічна підтримка
Короткий огляд (реферат): Права дитини є однією з основних загальнолюдських цінностей, оскільки дитинство – це унікальний та найважливіший період у розвитку особистості. Сучасні умови життя в Україні, зокрема активні бойові дії, порушують безпеку дітей і змушують родини приймати важкі рішення щодо еміграції. Проблеми, з якими стикаються біженці, особливо діти, включають посттравматичний синдром, адаптацію до нових умов життя, втрату соціальних зв'язків, роботи та житла. Недостатня дослідженість питань соціальної підтримки дітей-біженців робить тему дослідження надзвичайно актуальною. Метою дослідження є вивчення основних напрямів соціальної підтримки українських дітей-біженців у Республіці Польща, спрямованих на покращення їхньої якості життя, та обґрунтування шляхів її вдосконалення. У роботі досліджено поняття «діти-біженці» у сучасних джерелах та охарактеризовано особливості й основні положення соціальної підтримки цієї категорії. Проаналізовано актуальні проблеми дітей-біженців, специфіку та основні види, форми і методи соціальної підтримки українських дітей-біженців у зарубіжних країнах, зокрема у Польщі. Запропоновано шляхи вдосконалення соціальної підтримки дітей-біженців, що перебувають у Республіці Польща.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24359
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FP_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osadcha_2024.pdf1,22 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.