Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24322
Назва: Сучасний стан та перспективи використання рослинних бар для лікування та профілактики ожиріння
Автори: Лемич, Дарія Валентинівна
Приналежність: Кафедра фармації та фармакології
226 Фармація, промислова фармація
Бібліографічний опис: Лемич Д. В. Сучасний стан та перспективи використання рослинних бар для лікування та профілактики ожиріння : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 226 Фармація, промислова фармація / наук. кер. К. І. Сметаніна ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 83 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 24-чер-2024
Науковий керівник: Сметаніна, Катерина Іванівна
Теми: ожиріння
біологічно-активні речовини
лікарські засоби рослинного походження
фіточай
Короткий огляд (реферат): На думку експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я поширення ожиріння у світі досягло масштабів нової неінфекційної епідемії: більше половини дорослого населення мають зайву вагу, причому близько третини страждають від ожиріння та його наслідків. Актуальність боротьби з ожирінням зумовлена його розповсюдженістю та негативним впливом на якість життя хворих, високим ризиком розвитку різноманітних захворювань, які призводять до інвалідизації працездатного населення і суттєвому зменшенню показників якості життя та тривалості життя осіб, що страждають на ожиріння. В таких умовах актуальною є проблема всебічного вивчення проблематики ожиріння, визначення ефективних засобів боротьби з ним, опрацювання складу нових безпечних лікувально-профілактичних засобів для лікування ожиріння. Альтернативою сучасним фармакологічним препаратам, що використовуються для схуднення, фармакотерапії та профілактики ожиріння, усунення його наслідків, виступають лікарські засоби рослинного походження, які характеризуються легкою переносимістю, вираженою фармакологічною дією за умов наявного доказового підгрунтя, доступністю. Основна дія таких препаратів скерована в напрямку: нормалізації ліпідного обміну, регуляції апетиту (пригнічення), стимуляції обмінних процесів, регуляції функції шлунково-кишкового тракту, корекції вуглеводного обміну за наявності супутнього цукрового діабету та імунного статусу загалом. Тому аналіз сучасного стану використання рослинних ліків, асортиментна їх позиція, пошук нових перспективних препаратів є актуальним в умовах широкого доступу населення до лікарських засобів, особливо безрецептурного відпуску, та схильності до самолікування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24322
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FM_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lemych_2024.pdf1,36 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.