Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24321
Назва: Волонтерство, як напрям соціальної роботи зі студентською молоддю
Автори: Ольшевська, Аліна Ігорівна
Приналежність: Кафедра соціальної роботи та педагогіки вищої школи
231 Соціальна робота
Бібліографічний опис: Ольшевська А. І. Волонтерство, як напрям соціальної роботи зі студентською молоддю: робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра: спец. 231 Соціальна робота / наук. кер. Т. А. Мартинюк; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 44 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 24-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Мартинюк, Тетяна Анатоліївна
Теми: волонтерство
волонтерська діяльність
студентська молодь
соціальна активність
Короткий огляд (реферат): Тема «Волонтерство, як напрямок соціальної роботи з студентською молоддю» надзвичайно актуальна у сучасному світі, оскільки вона відображає інтерес до розвитку громадянської активності серед молоді, сприяє формуванню соціальних навичок та підвищує громадянську свідомість нового покоління. Ця тема відкриває можливості для дослідження мотивів участі студентів у волонтерській діяльності та розробки практичних рекомендацій щодо активізації їхньої соціальної активності. У першому розділі досліджуються теоретичні аспекти волонтерства, включаючи його роль у соціальній роботі з молоддю та діяльність студентських волонтерських груп. Аналізуються позитивні аспекти волонтерської діяльності та їхній вплив на розвиток молоді. У другому розділі розглядаються основні мотиви участі молоді в волонтерській діяльності, а також рівень їх обізнаності про волонтерство, досліджуються шляхи стимулювання участі молоді в цій діяльності та пропонуються методи підвищення інтересу до цієї сфери. Висновки та пропозиції цієї роботи зосереджені на мотивації студентів для волонтерської діяльності, їхній обізнаності та зацікавленості у волонтерських програмах, а також на практичних рекомендаціях щодо збільшення їхньої участі у цій сфері. Було проаналізовано результати дослідження обізнаності та мотивів залучення студентської молоді до волонтерської діяльності і було зроблено висновок, що волонтерство є важливим механізмом включення молоді до соціальної діяльності та розвитку їхніх професійних навичок, а необізнаність може стати перешкодою для їхньої участі у цьому процесі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24321
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FP_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
olshevska_2024.pdf868,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.