Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24318
Назва: Соціальна адаптація військовослужбовців в територіальній громаді
Автори: Матвійчук, Єлизавета Сергіївна
Приналежність: Кафедра соціальної роботи та педагогіки вищої школи
231 Соціальна робота
Бібліографічний опис: Матвійчук Є. С. Соціальна адаптація військовослужбовців в територіальній громаді: робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра: спец. 231 Соціальна робота / наук. кер. С. Ю. Чернета; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 51 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 24-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Чернета, Світлана Юріївна
Теми: соціальна адаптація
військовослужбовці
ветерани
Короткий огляд (реферат): В сучасному суспільстві дедалі складнішими стали завдання вирішення питань соціального захисту та забезпечення гідної якості життя військовослужбовців та їх сімей. Основним обов’язком держави є захист прав та інтересів тих, хто повернувся зі служби. Доведено, що соціальний захист вселяє впевненість у завтрашньому дні, виховує почуття патріотизму, сприяє утвердженню суспільних цінностей. Щоб підвищити ефективність комплексних програм адаптації колишніх військовослужбовців, вкрай важливо враховувати їхні унікальні перспективи, беручи до уваги емоції, образи та ситуації, які могли вплинути на їхнє психічне благополуччя та змінити сприйняття повсякденного життя. Метою роботи є розробка програми удосконалення соціальної адаптації військовослужбовців в умовах територіальної громади. Об’єктом дослідження є соціальна адаптація військовослужбовців. Предметом є зміст, форми і методи соціальної адаптації військовослужбовців в територіальній громаді. Соціальна адаптація визначається як інтеграція людини в суспільство, під час якої формується самосвідомість і рольова поведінка, а також здатність до самоконтролю і побудови адекватних взаємовідносин, а в контексті військовослужбовців та ветеранів - відноситься до процесу повернення до цивільного життя, який може включати переорієнтацію професійних навичок та здібностей, адаптацію до нових соціальних та культурних умов. Ефективна соціальна адаптація військовослужбовців передбачає використання різноманітних методів роботи: організаційні методи; педагогічні методи; соціально-психологічні методи; методи психологічного дослідження; соціально-економічні методи. Ці методи допомагають соціальному працівнику надавати кваліфіковану соціальну та правову допомогу, сприяти вирішенню міжособистісних конфліктів, виявляти приховані психологічні проблеми особистості, сприяти особистісному розвитку та консультувати щодо проблем, з якими стикаються військовослужбовці. Розроблено програму удосконалення соціальної адаптації військовослужбовців, що включає методи індивідуального консультування, релаксаційні техніки, арт-терапію та соціально-психологічні тренінги. Ці методи допоможуть підвищити рівень соціальної адаптації та інтеграції військовослужбовців у цивільне життя.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24318
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FP_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
matviichuk_2024.pdf1,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.