Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24236
Назва: Особливості ставлення до грошей в період юнацтва та ранньої дорослості
Автори: Шиминюк, Іванна Володимирівна
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Шиминюк І. В. Особливості ставлення до грошей в період юнацтва та ранньої дорослості : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. В. В. Коширець ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 59 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 13-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Коширець, Віктор Васильович
Теми: ставлення до грошей
грошові настанови
монетарний атитюд
грошова поведінка
грошові типи особистості
грошова етика
самоставлення
Короткий огляд (реферат): У випускній роботі представлений теоретичний аналіз та результати емпіричного дослідження психологічних особливостей ставлення до грошей у осіб юнацького віку та в період ранньої дорослості. В результаті аналізу психологічної літератури були розглянуто теоретичні підходи до розуміння ставлення до грошей. Також в роботі описано та проаналізовано типології особистості в контексті грошової поведінки та дослідження соціально-психологічних аспектів ставлення до грошей. Ставлення до грошей (грошові настанови, монетарний атитюд) можна визначити як настанови, які складаються з емоційної оцінки, когнітивної інтерпретації та поведінкових проявів щодо грошей та всього, що пов’язано з фінансовими питаннями, яке формується в результаті накопичення досвіду поводження з грошима та взаємодії з іншими людьми щодо грошей. В результаті емпіричного дослідження не було виявлено значимих відмінностей в структурі ставлення до грошей у юнаків та осіб раннього дорослого віку. Був здійснений порівняльний аналіз рівня прояву грошових настанов у осіб юнацького віку та в період ранньої дорослості, а також у працюючих та непрацюючих осіб. Були виявлені взаємозв’язки ставлення до грошей та особливостей самоставлення. Порівнюючи рівень прояву окремих грошових настанов, було виявлено, що неадекватна поведінка з грошима більш виражена у непрацюючих осіб, ніж у працюючих. Також особи раннього дорослого віку в більшій мірі ніж особи юнацького віку схильні до економності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24236
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shymynyuk_2024.pdf686,13 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.