Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24232
Назва: Вплив соціальних мереж на відповідальність у студентської молоді
Автори: Харьковська, Варвара Олександрівна
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Харьковська В.О. Вплив соціальних мереж на відповідальність у студентської молоді : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. К. І. Шкарлатюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 69 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 12-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Шкарлатюк, Катерина Іванівна
Теми: відповідальність
формулювання відповідальності
соціальні мережі
прокрастанація
особистісні якості
зріла особистість
Короткий огляд (реферат): У дипломній роботі зʼясовано сутність поняття «відповідальність», здійснено теоретико-методологічний аналіз феномену відповідальності у студентський молоді. Розглянуто відповідальність як інтегральну рису зрілої особистості, що виражається в усвідомленні людиною наслідків своїх дій та готовності нести за них відповідальність перед собою та суспільством. Аналізуються особливості формування відповідальності у студентів. Розглянуто особливості формування впливу соціальних мереж на рівень відповідальності у студентської молоді. Аналіз формування відповідального ставлення до життя в умовах інформаційного суспільства. Доводиться думка, на основі проведеного кореляційного аналізу взаємозвʼязку кількості проведеного часу в соціальних мережах і рівня відповідальності в студентів, мають значущій звʼязок. Зокрема, такі фактори, як час, проведений онлайн, прокрастинація, тривога при відсутності доступу до мережі та відволікання від навчання, виявлятимуть негативну кореляцію з більшістю компонентів відповідальності. Час, проведений у соціальних мережах, може як позитивно, так і негативно впливати на розвиток особистісних якостей у студентів. Інфопростір може стимулювати молодь до саморозвитку, креативності та самовираження, але водночас може відволікати, спричиняти прокрастинацію та знижувати рівень відповідальності, яка є ключовою компетенцією для успішного навчання та подальшої професійної діяльності. Ключові слова: відповідальність, формулювання відповідальності, соціальні мережі, прокрастинація, особистісні якості, зріла особистість.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24232
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kharʹkovsʹka_2024.pdf1,23 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.