Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24230
Назва: Психологічний аналіз сексуальних взаємин у молодому шлюбі: гендерний аспект
Автори: Семенчук, Тетяна Володимирівна
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Семенчук Т. В. Психологічний аналіз сексуальних взаємин у молодому шлюбі: гендерний аспект : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. Р. П. Федоренко ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 84 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 12-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Федоренко, Раїса Петрівна
Теми: функціонування сім'ї
сексуальні стосунки
психологічне благополуччя
гендерно-статеві ролі
сексуальний профіль
дисгармонізація сексуальних взаємин
Короткий огляд (реферат): Розглянуто теоретико-методологічні основи психосексуальних чинників гармонійних стосунків у молодому шлюбі, визначено особливості функціонування молодої сімʼї, проаналізовано гендерно-рольові стереотипи та їх вплив на сексуальну поведінку. Проведено емпіричне дослідження психосексуальних взаємин у молодому шлюбі, результати якого дозволили виокремити основні чинники, що відіграють значну роль у задоволеності як сексуальними, так і подружніми взаєминами в цілому. Виявлено і описано особливості гендерних відмінностей у ставленні до сексуальних стосунків колодим подружжям. Запропоновано рекомендації шодо психологічної гармонізації взаємин молодого подружжя, зокрема, важливе значення відводиться налагодженню сексуальної комунікації. Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає у тому, що його основні положення і висновки можуть успішно використовуватися у діяльності практичних психологів в ході консультування подружніх пар. Ключові слова : функціонування сімʼї, сексуальні стосунки, психологічне благополуччя, гендерно-статеві ролі, сексуальний профіль, дисгармонізація сексуальних взаємин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24230
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Semenchuk_2024.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.