Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24224
Назва: Розвиток почуття гумору як чинник оптимізації емоційно-ціннісної сфери
Автори: Миколайчук, Володимир Олегович
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Миколайчук В. О. Розвиток почуття гумору як чинник оптимізації емоційно-ціннісної сфери : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. К. І. Шкарлатюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 60 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 11-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Шкарлатюк, Катерина Іванівна
Теми: гумор
стилі гумору
емоційно-ціннісна сфера
життєстійкість
афіліативний гумор
емоційне благополуччя
позитивні емоції
Короткий огляд (реферат): У випускній кваліфікаційній роботі описано роль гумору в розвитку та покращенні емоційно-ціннісної сфери людини. Дослідження засвідчують, що гумор має значний вплив на емоції, настрій, якість життя та благополуччя особистості. Гумор може сприяти у вирішенні конфліктів, полегшити спілкування та сприяти формуванню емоційно збалансованих та здорових стосунків. Завдяки аналізу теоретичних підходів до почуття гумористичного та його ролі в емоційно-ціннісній сфері, було встановлено, що гумор є важливим елементом, який впливає на наші емоції, ставлення до себе та оточуючого світу. Досліджено різноманітні зокрема психологічні та особистісні чинники. Виявлено, що серед факторів, які впливають на розвиток почуття гумору, виділяють особистісні риси, такі як креативність, гнучкість мислення, здатність до самокритики, а також соціальні фактори, які формуються через взаємодію з іншими людьми та культурним оточенням. Гумор допомагає знижувати рівень стресу, покращує настрій, сприяє формуванню позитивних емоцій та ставлення до себе. Він також впливає на формування ціннісних орієнтацій, сприяючи розумінню та толерантності до різних поглядів та культур. На основі отриманих результатів були розроблені рекомендації щодо використання гумору як засобу оптимізації емоційно-ціннісної сфери. Враховуючи роль гумору у покращенні емоційного стану та формуванніпозитивних цінностей, рекомендується використовувати гумор у повсякденному житті, особливо в сферах, пов'язаних зі стресом або негативними емоціями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24224
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mykolaychuk_2024.pdf750,07 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.