Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24213
Назва: Психологічні особливості прояву професійного вигорання в медичних працівників
Автори: Антонюк, Катерина Анатоліївна
Приналежність: Кафедра практичної психології та психодіагностики
053 Психологія
Бібліографічний опис: Антонюк К. А. Психологічні особливості прояву професійного вигорання в медичних працівників : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 053 Психологія / наук. кер. Л. І. Магдисюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 84 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 11-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Магдисюк, Людмила Іванівна
Теми: професійне вигорання
емоційне вигорання
хронічний стрес
медичний працівник
Короткий огляд (реферат): Метою дослідження було дослідити психологічні чинники професійне вигорання у медичних працівників. У першому розділі розглянуто теоретичний аспект дослідження: поняття «професійного вигорання», особливості його прояву та характеристика вигорання у медичних працівників та аналіз методів профілактики професійного вигорання у медичного персоналу. У другому розділі описаний методичний інструментарій, спрямований на виявлення рівня прояву «професійного» вигорання, діагностика рівня стресу, виснаження від стресу та задоволеність життям, виявлення переважаючих ресурсурсних модальностей у медичних працівників; був здійснений аналіз отриманих результатів у ході проведення діагностики медичних сестер та лікарів на базі КНП «Клеванська лікарня імені Михайла Вервеги»; у третьому підрозділі представлено погляди на профілактику та корекцію професійного вигорання та розроблено та апробовано програму психологічного тренінгу. За результатами роботи зроблено висновки та пропозиції щодо подальших досліджень. Новизна дослідження полягала в уточненні та розширенні наукових уявлень про професійне вигорання, особливо про взаємозв’язок професійного вигорання з рівнем стресу та виснаженням, а також у визначенні причин їх виникнення. Практичне значення полягає у тому, що отримані дані обґрунтовують мету та необхідність ранньої діагностики, профілактики та корекції професійного виснаження медичних працівників. На основі емпіричного дослідження розроблено рекомендації щодо профілактики професійного вигорання медичних працівників багатопрофільних лікарень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24213
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Antonyuk_2024.pdf2,1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.