Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24173
Назва: Вплив емоційних чинників на перебіг освітнього процесу навчально-реабілітаційного центру
Автори: Сурапанені, Наталія Володимирівна
Приналежність: Кафедра педагогічної та вікової психології
053 Психологія
Бібліографічний опис: Сурапанені Н.В. Вплив емоційних чинників на перебіг освітнього процесу навчально-реабілітаційного центру : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 053 Психологія / наук. кер. М. О. Коць ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2024. 56 с.
Дата публікації: 2024
Дата внесення: 3-чер-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Країна (код): UA
Науковий керівник: Коць, Михайло Онисимович
Теми: учитель
учні
освітній процес
емоції
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі здійснено теоретико-емпіричне дослідження вплив емоційних чинників на перебіг освітнього процесу навчально-реабілітаційного центру. Обґрунтовано, що емоційні процеси виступають не лише регулятивно-керівною функцією в контексті педагогічної взаємодії, але й особливістю педагогічної діяльності в умовах навчально-реабілітаційного центру, що визначається високою емоційною напруженістю. Доведено, що емоційна складова учителя виступає ключовим фактором оптимізації педагогічної взаємодії. Від неї залежить успіх емоційного впливу, мобілізація учнів, та їхнє активізоване включення в інтелектуальну діяльність. Емоції виступають і результатом діяльності, і механізмом її руху. Виявлено, що емоційно-оцінювальний компонент педагогічного спілкування не завжди усвідомлюється вчителями і рідко реалізується з виховною метою, часто виступаючи виключно як чинник дисциплінування учнів. Робота практичного психолога з учителями, передусім, має бути спрямована на регулювання їх психічного стану та психологічне розвантаження як засобу профілактики нервово-психічних захворювань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24173
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:FPsy_KR (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Surapaneni_2024.pdf948,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.