Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24023
Назва: Мовні засоби вираження категорій часу й простору в сучасній англійській мові
Автори: Тендеряк, Надія Іванівна
Приналежність: кафедра практики англійської мови
035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад
Бібліографічний опис: Тендеряк Н. І. Мовні засоби вираження категорій часу й простору в сучасній англійській мові : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад / наук. кер. Н. П. Канонік ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 122 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Канонік, Наталія Петрівна
Теми: мовні засоби вираження часу й простору
комплексна методика
сема темпоральності
ядро та периферія
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена дослідженню лексичних одиниць на позначення часу й простору в сучасній англійській мові та спрямована на поглиблене вивчення системної організації лексики в мові. Метою даного дослідження є визначення та аналіз мовних засобів вираження часу й простору в сучасній англійській мові на системному рівні. Лексика представлення поняття простору в сучасній англійській мові дозволяє виявити цілий спектр лексем, що стоять за цим поняттям: площа, земля, протяжність, місце, приміщення, відстань, напрямок, просторовий, просторий, безмежний, нескінченний, широкий, віддалений, позбавлений простору, покривати простір, рухатися, прямувати, розширятися, залишати проміжки. До лексики поняття часу входять такі компоненти, як назви пір року, місяців, днів тижня, частин доби, точних часових відрізків, історичний період, тривалість, послідовність, темпоральний, регулярний, нерегулярний, виміряти та узгоджувати час, тривати якийсь час та безупинно, тимчасово, постійно, нескінченно. Результати долслідження знайдуть застосування в лексикографічній праці для адекватного відображення семантичної структури багатозначних слів, а також у створенні словників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24023
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FIF_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tenderiak_2023.pdf2,56 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.