Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24018
Назва: Вербальні та невербальні засоби реалізації ввічливості (на матеріалі сучасного англомовного художнього дискурсу)
Автори: Радкевич, Ірина Миколаївна
Приналежність: кафедра практики англійської мови
035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад
Бібліографічний опис: Радкевич І. М. Вербальні та невербальні засоби реалізації ввічливості (на матеріалі сучасного англомовного художнього дискурсу) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад / наук. кер. Е. К. Коляда ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 90 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Коляда, Еліна Калениківна
Теми: ввічливість
мовленнєвий етикет
вербальні засоби
невербальні засоби
художній дискурс
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена дослідженню вербальних та невербальних засобів реалізації ввічливості в англійськомовному художньому дискурсі. Робота містить два розділи, де розглядаються теоретичні основи дослідження та репрезентація цих засобів у сучасному англійськомовному художньому дискурсі. У першому розділі розглядається сутність категорії "ввічливість" як предмету лінгвістичних досліджень, а також вербальна та невербальна реалізація цієї категорії. Здійснено аналіз мовленнєвих засобів, спрямованих на вираження ввічливості, а також їхні функціональні характеристики. Висвітлено комунікативні стратегії мовця для реалізації стратегії ввічливості. Другий розділ присвячений репрезентації вербальних та невербальних засобів реалізації ввічливості в сучасному англійськомовному художньому дискурсі. Досліджено формули мовленнєвого етикету. Охарактеризовано невербальні елементи комунікації, такі як жести, міміка, тон голосу тощо, які можуть впливати на сприйняття ввічливості в мовленні. Визначено, що невербальні засоби можуть доповнювати або посилювати вербальні засоби реалізації ввічливості. Результати дослідження дозволяють отримати глибше розуміння теоретичних основ вербальних та невербальних засобів реалізації ввічливості, а також надають підстави для подальших практичних застосувань у сфері міжособистісної комунікації та мовленнєвого етикету.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/24018
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FIF_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
radkevych_2023.pdf683,87 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.