Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23998
Назва: Біомаркери постковідного синдрому
Автори: Давиденко, Дмитро Юрійович
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Давиденко Д. Ю. Біомаркери постковідного синдрому : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 біологія / наук. керівник О. П. Мотузюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 71 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Науковий керівник: Мотузюк, Олександр Петрович
Теми: біомаркери
COVID-19
постковідний синдром
Короткий огляд (реферат): В роботі було досліджено гематологічні, біохімічні біомаркери, а також показники коагулограми у пацієнтів із постковідним синдромом віком від 24 до 80 років обох статей, з різним статусом вакцинації від коронавірусної нфекції. Дослідження проводилися за допомогою визначення лабораторних показників, призначених для оцінки гематологічних, біохімічних та гемостазіологічних маркерів. Було визначено, що у пацієнтів із постковідним синдромом показники гематологічної панелі (тромбоцити, лейкоцити, лімфоцити, ШОЕ) варіюються в діапазоні норми. Біохімічні показники такі як ЛДГ та феритин, коливаються в межах норми. Проте, СРБ перевищує норму в декілька разів, що свідчить про наявність запальних процесів у цих пацієнтів. Показники системи гемостазу (АЧТЧ, ПЧ, Д-димер, фібриноген) перевищують допустимі значення, що свідчить про значний вплив постковідного синдрому на цю систему. Рівні біологічних маркерів у вакцинованих та невакцинованих пацієнтів, коливаються у різних діапазонах. Проте, рівні Д-димеру у вакцинованих пацієнтів дещо нижчі, аніж у пацієнтів без вакцинації. Це дозволяє зробити припущення про те, що вакцинація, ймовірно, полегшує перебіг захворювання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23998
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
davydenko_2023.pdf739,15 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.