Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23987
Назва: Система гемостазу осіб з різним функціональним станом серцево-судинної системи
Автори: Романова, Вікторія Олександрівна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Романова В. О. Система гемостазу осіб з різним функціональним станом серцево-судинної системи : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 біологія / наук. керівник Т. Ф. Поручинська ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 58 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Поручинська, Тетяна Федорівна
Теми: гемостаз
зсідання крові
тромбоцити
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена вивченню лабораторних показників системи гемостазу у людей з різним станом серцево-судинної системи. Метою дослідження був аналіз коагуляційної ланки гемостазу в осіб із різним функціональним станом серця та судин. Дослідження проводили у Волинському національному університеті імені Лесі Українки на базі медичного факультету. Для експериментального дослідження було відібрано 28 студентів, усі досліджувані на момент обстеження були здорові. У роботі досліджували тривалість кровотечі за методикою Дюке у досліджуваних чоловічої та жіночої статі та з різним типом судинної регуляції (дистоніки та нормотоніки). Для визначення типу судинної регуляції та рівня адаптації серцево-судинної системи виконували ортостатичну пробу з вимірюванням частоти серцевих скорочень та артеріального тиску у двох положеннях тіла, а також після повільного та швидкого переведення положення тіла з горизонтального у вертикальне. Було виявлено, що тривалість кровотечі в загальній вибірці в середньому становить 108,37±14,51 с. Цей показник є нижчим від норми. Виражені зміни ЧСС і АТс спостерігали між обома статевими групами при повільному переведення положення тіла у вертикальне, а також після швидкої зміни положення тіла. Виражені зміни АТд спостерігали між обома статевими групами при повільному переведення положення тіла у вертикальне. Показники тривалості кровотечі за Дюке у досліджуваних з нормотонічним та дистонічним типами судинної регуляції достовірно не відрізнялись (р≥0,05) і становили відповідно 129,33 с та 128,18 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23987
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
romanova_2023.pdf924,21 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.