Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23986
Назва: Міфопоетика казок Редьярда Кіплінга
Автори: Малицька, Ірина Степанівна
Приналежність: кафедра практики англійської мови
035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад
Бібліографічний опис: Малицька І.С. Міфопоетика казок Редьярда Кіплінга : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 035 Філологія (Мова і література (англійська). Переклад / наук. кер. А. Б. Павлюк ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 89 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Павлюк, Алла Борисівна
Теми: міфопоетика
міфологема
міф
архетип
мовна особистість
концепт
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена вивченню міфопоетики та соціокультурних характеристик видатного британського письменника Редьярда Кіплінга у контексті його літературного спадку в XX столітті. У вступі обґрунтовується актуальність обраної теми та визначаються основні завдання дослідження. Перший розділ присвячено аналізу міфопоетики як наукового інструментарію та особливостей літературного міфологізму у XX столітті. Розглянуто основні положення та ключові поняття міфу та міфопоетики, досліджено особливості міфологізму в зарубіжній літературі. Узагальнено результати та структуровано перехід до наступних етапів дослідження. Розглянуто соціокультурні характеристики мовної особистості Редьярда Кіплінга. Досліджено взаємодію соціокультурних факторів та роль знакової мовної особистості, а також проаналізовано особливості індивідуальної картини світу Кіплінга через призму його мовної особистості. Систематизовано здобуті знання та вказано на їхню важливість для розуміння творчості письменника. Окреслено міфопоетичні особливості творчості Редьярда Кіплінга. Досліджено концепти як засіб формування образів та жанрові переваги у творчості Кіплінга. Висвітлено політичну міфологію як лінгвокультурну ідентичність письменника. Охарактеризовано ключові риси міфопоетики у творчості Кіплінга та її вплив на формування літературного образу автора. Робота завершується підсумковими висновками, в яких узагальнюються основні результати дослідження та вказується на їхнє значення для розуміння міфопоетики та творчості Редьярда Кіплінга в контексті XX століття.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23986
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FIF_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
malytska_2023.pdf657,02 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.