Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23983
Назва: Особливості показників крові чоловіків та жінок юнацького віку
Автори: Сьох, Марія Сергіївна
Приналежність: кафедра фізіології людини і тварин
091 біологія
Бібліографічний опис: Сьох М. С. Особливості показників крові чоловіків та жінок юнацького віку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 091 біологія / наук. керівник Н. О. Козачук ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 77 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 2-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Козачук, Наталія Олександрівна,
Теми: швидкість осідання еритроцитів
гемоглобін
еритроцити
лейкоцити
глюкоза
Короткий огляд (реферат): У магістерській роботі здійснено аналіз особливостей показників крові чоловіків та жінок юнацького віку. Дослідження проводили на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки. Вибірка складала 631 досліджуваних ( 295 осіб чоловічої статі, 336 осіб жіночої статі), віком 19,92±1,62 років. Визначення основних клінічних показників крові здійснювали за допомогою ручних методик підрахунку аналізуючи: кількість еритроцитів, лейкоцитів в крові, швидкості осідання еритроцитів, та за допомогою використання приладів гемоглобінометра для визначення гемоглобіну та глюкометра для визначення глюкози. Згідно з результатами дослідження у третини досліджуваних чоловіків, спостерігається зниження вмісту гемоглобіну, що є однією з ознак анемії. У жінок цей показник менший. Показники еритроцитів теж підтверджують розвиток анемії, але більшість у жінок, чоловіки мають показники у межах норми. Рівень глюкози в обох групах досліджуваних сягав в межах норми. Взаємозалежність спостерігається між кількістю лейкоцитів та кількістю еритроцитів у всій вибірці та між показниками кількості лейкоцитів та кількістю глюкози. Позитивна взаємозалежність є між кількістю лейкоцитів та кількістю концентрації гемоглобіну, у решти спостерігається незначний та низький взаємозв’язок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23983
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sokh_2023.pdf1,78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.