Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23963
Назва: Інтеграція позашкільної та шкільної освіти при вивченні курсу «Пізнаємо природу»
Автори: Тимчій, Анна Олегівна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Тимчій А. О. Інтеграція позашкільної та шкільної освіти при вивченні курсу «Пізнаємо природу» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник Л. О. Коцун ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 78 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 1-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Коцун, Лариса Олександрівна
Теми: шкільна освіта
позашкільна освіта
інтеграція
предметна компетентність
Короткий огляд (реферат): Дослідження процесів інтеграції шкільної та позашкільної освіти допомагає зрозуміти та реформувати освітній простір в Україні. У період кардинальної зміни освітніх парадигм злагоджена взаємодія формальної та неформальної освіти забезпечить розвиток та самовдосконалення учнів в першу чергу як самостійних особистостей. Такі процеси підтверджують та забезпечують реалізацію головних концепція Нової української школи – навчання протягом усього життя та максимальна акумуляція теоретичних знань задля практичних умінь. Окрім цього, інтегроване навчання забезпечує ефективніший розвиток базових компетентностей, які потребує сучасне суспільство та українська молодь. Метою роботи було виокремити головні інтеграційні паралелі у методиках роботи позашкільної наукової студії та у навчанні інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» школі. Були проаналізовані навчальні програми інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» для 5-6 класів. Для реалізації принципу інтегрованого навчання у закладах шкільної і позашкільної освіти нами розроблена та апробована навчальна програма наукової студії «Природознавство» на базі комунальної установи «Волинська обласна Мала академія наук України».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23963
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tymchii_2023.pdf1,19 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.