Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23960
Назва: Активізація пізнавальної діяльності учнів до вивчення біології методом проєктного навчання
Автори: Прокопчук, Таїсія Андріївна
Приналежність: кафедра ботаніки і методики викладання природничих наук
014 - cередня освіта (біологія та здоров’я людини)
Бібліографічний опис: Прокопчук Т. А. Активізація пізнавальної діяльності учнів до вивчення біології методом проєктного навчання : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 014 - середня освіта (біологія та здоров’я людини) / наук. керівник С. О. Волгін ; Волинський національний університет імені Лесі Українки. Луцьк, 2023. 52 с.
Дата публікації: 2023
Дата внесення: 1-кві-2024
Видавництво: Волинський національний університет імені Лесі Українки
Науковий керівник: Волгін, Сергій Олександрович
Теми: учні
пізнавальна активність
проектне навчання
метод навчання
Короткий огляд (реферат): Використання методу проєктів на уроках біології 6 (7) класу є умовою ефективного освітнього процесу в школі, підвищення його результативності. Проектна діяльність стимулює пізнавальний інтерес до навчання, спонукає до пошуку в дослідницькій роботі, мотивує учнів до вивчення біології і дає можливість ефективно застосовувати отримані знання у повсякденному житті. При організації проектної діяльності відбувається перехід від трансляції біологічних знань до самостійного розв’язання проблеми учнями. На основі проведеного експерименту з’ясовано, що уроки біології із використанням проектного навчання характеризуються значним зростанням мотивацій учнів до навчання і як результат – високий рівень навчальних досягнень. Розроблена методика проектного навчання до теми «Гриби» дозволила зняти низку стереотипів про гриби, сформувати культуру збирання, розпізнавання грибів на основі отриманих знань. Підвищений рівень навчальних досягнень учнів свідчать про дидактичну цінність розробленої методики проектного навчання до теми «Гриби», а систематичне її застосування забезпечить ефективне навчання учнів на уроках біології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://evnuir.vnu.edu.ua/handle/123456789/23960
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:FB_KR (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
prokopchuk_2023.pdf1,36 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.